• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2022

07:00

BENZEMA JE RASTURIO, MA POMEO KONKURENCIJU! Procurile cifre, samo je RONALDO ISPRED FRANCUZA!

reuters

Fudbal

BENZEMA JE RASTURIO, MA POMEO KONKURENCIJU! Procurile cifre, samo je RONALDO ISPRED FRANCUZA!

Podeli vest

Karim Benzema (34) je prvi put osvojio nagradu za najboljeg fudbalera sveta.

Francuski napadač prošle sezone je predvodio Real do trofeja u Ligi šampiona i Primeri. Igrao je zaista odličan fudbal i na kraju je nagrađen za fenomenalnu sezonu.

Golgeter Reala je pobedio ubedljivom razlikom u odnosu na konkurenciju. Imao je 549 poena, a drugi Sadio Mane dobio je samo 195 glasova.

Ova razlika je druga najveća ikad. Rekordna razlika je viđena 2016. godine kada je Kristijano Ronaldo osvojio 745 bodova ispred Lionela Mesija koji je imao 316.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Interesantno je svakako da je 34-godišnji napadač Reala dobio glasove 89 od 93 novinara koji su glasali iz svih delova sveta. Nije bio prvi samo na listama novinara iz Egipta i Holandije (Mohamed Salah) te Senegala (Sadio Mane) i Slovenije (Kevin De Brujne).

U ovogodišnjem poretku Kevin De Brujne je imao 175 bodova, Robert Levandovski 170, a Mohamed Salah 116.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija