• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

17:46

PAUNOVIĆ JEDVA ČEKA NOVI POČETAK! Srbin sleteo na klupu MEKSIČKOG VELIKANA!

Fudbal

PAUNOVIĆ JEDVA ČEKA NOVI POČETAK! Srbin sleteo na klupu MEKSIČKOG VELIKANA!

Podeli vest

Srpski trener Veljko Paunović otputovao je u Meksiko gde će uskoro biti i zvanično promovisan kao novi trener Čivasa iz Gvadalahare

Vreme je za novi izazov u karijeri Veljka Paunovića. Legendarni srpski strateg dovoljno je odmarao od posla, a koliko se uželeo trenerskog poziva dovoljno govori činjenica da je put Meksika otišao mnogo ranije. Paunović je dogovorio saradnju sa Čivasom iz Gvadalahare i na iznenađenje mnogih rešio je da se na novu dužnost javi pre vremena. 

Iako sezona u Meksiku počinje tek 6. januara, Veljko Paunović je danas otušao put Centralne Amerike kako bi se što pre upoznao sa novim poslom i igračima Čivasa. Velikan iz Gvadalahare potpuno je razočarao u aktuelnoj sezoni zbog čega je došlo do velikih promena u klubu. Na mesto sportskog direktora postavljen je Fernando Jero, a nekadašnji fudbaler Real Madrida odlučio je da za novog trenera imenuje Veljka Paunovića umesto Marsela Leanja. 

Očekuje se da Španac u tandemu sa srpskim trenerom napravi velike promene u Čivasu kako bi ekipa bila konkurentnija naredne godine. Plan je da već tokom zime dođe do određenih kadrovskih rezova, a iz tog razloga Veljko Paunović je rešio da ranije okupi ekipu kako bi uživo mogao da proceni na koga može da se računa. 

- Svi moraju da se pokažu najbolje što mogu. Svi moraju da razumeju zašto su ovde. U prošlosti je bilo i dobrih i loših stvari, ali sada se kreće od nule. Počev od mene, svakog dana svi moramo da se dokažemo da bismo ostali u ovom klubu - rekao je Veljko Paunović. 

Foto: Tanjug

Nekadašnji selektor Srbije vodio je mlađe kategorije naše zemlje, potom je imao iskustva rada i u američkoj MLS ligi gde je vodio Čikago nakon čega je usledio odlazak u Reding. Iako u svojoj biografiji ima velikih ostvarenja, navijači Čivasa nisu bili oduševljeni zbog njegovog angažovanja. 

- Znam da moram da se dokažem svima, prvenstveno igračima. Mislimd a imam dovoljno znanja, iskustva i integriteta da uspem u tome. Znam kako da doprem do fudbalera i to mi je primaran cilj. Kada u tome budem uspeo, rezultati će nam biti mnogo bolji - jasan je Paunovuć. 

Paunović na početku priprema neće imati na raspolaganju dvojicu igrača, koji su se našli na spisku selektora Meksika Raula Himenesa. U pitanju su vezista Roberto Alvarado i napadač Aleksis Vega. Gvadalahara Čivas je 12 puta bila šampion Meksika, ali već pet godina traje post. Poslednji trofej je osvojila još 2017. godine, kada je bila najbolja u Klausuri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija