• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

00:01

KOLIKO MI PLAĆAŠ DA TI ODGOVORIM? Keiroš POBESNEO posle pitanja britanskog novinara o PROTESTIMA U IRANU! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

KOLIKO MI PLAĆAŠ DA TI ODGOVORIM? Keiroš POBESNEO posle pitanja britanskog novinara o PROTESTIMA U IRANU! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš izjavio je danas da njegovi igrači imaju "pravo da iznesu svoj stav" tokom Svetskog prvenstva u Kataru, povodom protesta koji traju već dva meseca u Iranu.

- Svako ima pravo na svoj stav. Sve dok se prati duh igre i zakoni Fifa svaki igrač ima pravo da se izrazi - rekao je Keiroš na konferenciji za novinare.

- Neki fudbaleri kleče pre početka meča, neki se slažu sa tim, neki ne. Ista je situacija i kod iranskih igrača. Ne dolazi u obzir da za iransku reprezentaciju važe drugačija pravila - dodao je on.

Više od dva meseca traju protesti u Iranu, nakon smrti 22-godišnje Maše Amini, koja je uhapšena zbog kršenja strogog kodeksa oblačenja koji zahteva da žene u Iranu nose islamski veo u javnosti.

Nekoliko iranskih reprezentativaca izrazilo je podršku protestima noseći crne narukvice tokom utakmica ili odbijajući da pevaju nacionalnu himnu.

 

 

Novinara britanskog Sky News interesevalo je da mu Keiroš odgovori na pitanje o tome da li je za njega u redu da predstavlja zemlju kao što je Iran koja sprovodi represivnu politiku nad ženama.

Keiroš, inače Portugalac, bio je vidno iznerviran.

- Koliko mi plaćate da vam odgovorim? Vi ste privatna kompanija, koliko me plaćate? Pričaj sa svojim šefom i na kraju Svetskog kupa ću ti dati odgovor ako doneseš dobru ponudu. Hvala - rekao je Keiroš, ustavši sa stolice jer je to bio kraj konferencije.

Reporter mu je odgovorio kratko, "vi kažete da vam je čast".

I onda je Keiroš opet planuo.

- Ne, ne. Kažem ovo da bih odgovorio na pitanje, ne stavljajte mi reči u usta, nešto što nisam rekao. Pitao sam koliko bi tvoja kompanija platila da odgovorim na to? OK. Hvala. Mislim da bi ti trebalo da počneš da razmišljaš o tome šta se desilo sa imigrantima u Engleskoj. Misli o tome - zaključio je selektor Irana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija