• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2022

11:54

ŠOK U LIJEPOJ NJIHOVOJ! Mundijalska euforija splasnula ZBOG DRESOVA! U ovoj opremi će ŠAHOVNIČARI igrati na Mundijalu! (FOTO)

reuters

Fudbal

ŠOK U LIJEPOJ NJIHOVOJ! Mundijalska euforija splasnula ZBOG DRESOVA! U ovoj opremi će ŠAHOVNIČARI igrati na Mundijalu! (FOTO)

Podeli vest

Hrvatska je u Rusiji oduševila fudbalski svet nastupom i uspela je da napravi senzaciju osvajanjem srebrne medalje što je istorijski uspeh te reprezentacije.

Hrvatska svoj put na Mundijalu počinje u sredu kada će igrati protiv selekcije Maroka, a ova utakmica počinje u 11 sati.

Nakon toga Hrvatsku očekuje okršaj protiv Kanade 27. novembra, a grupnu fazu Kockasti završavaju derbijem grupe protiv reprezentacije Belgije 1. decembra.

Jasno je da se u Hrvatskoj jedva čeka početak Svetskog prvenstva, pa među navijačima vlada velika euforija jer se svi nadaju da njihov tim može da ponovi sjajne igre od pre četiri godine iz Rusije.

Međutim, euforija je malo splasnula kada je objavljeno u kojim dresovima će Hrvatska igrati mečeve grupne faze.

Potvrđeno je da će Vatreni igrati u istoj garnituri dresova ove tri utakmice što baš ne raduje navijače. Reč je o prvoj prepoznatljivoj garnituri dresova s crveno-belim kockicama koja ne donosi baš sreću Hrvatskoj na velikim takmičenjima.

Navijači su se nadali da će igrati što više mečeva u rezervnoj garnituri koja je obično u crnoj ili plavoj kombinaciji jer su oni dosta srećniji Hrvatskoj na Svetskom prvenstvu, ali na njihovu žalost nijedan meč neće odigrati u grupnoj fazi u njima.

Foto: reuters

Statistika dovoljno pokazuje zbog čega su navijači razočarani iako su crveno-beli dresovi zaštitni znak te reprezentacije. No, u toj garnituri dresova Vatreni na Mundijalima pišu dosta lošije rezultate jer imaju tek pet pobeda iz 14 utakmica.

S druge strane, kada igraju u rezervnoj garnituri dresova onda je to potpuno drugačija priča. U tom slučaju iz devet utakmica Hrvatska ima čak osam pobeda i tek jedan poraz koji su upisali na SP-u još pre 20 godina kada ih je pobedio Ekvador.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

To će biti nova dimenzija Srbije! Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji podvožnjaka na pruzi NS - Subotica-Kelebija (FOTO)
Politika

To će biti nova dimenzija Srbije! Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji podvožnjaka na pruzi NS - Subotica-Kelebija (FOTO)

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u pratnji predsednice Pokrajinske Vlade Maje Gojković i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, obišli su danas u Subotici radove na izgradnji podvožnjaka prema projektu modernizacije i rekonstrukcije deonice pruge Novi Sad - Subotica - državna granica Kelebija.

25.05.2024

13:44 >> 13:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija