• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2022

22:44 >> 21:59

STIŽE SUSPENZIJA! FIFA zapretila Ukrajini!

Tanjug

Fudbal

STIŽE SUSPENZIJA! FIFA zapretila Ukrajini!

Podeli vest

Najnovije informacije iz sveta fudbala kažu da bi FIFA uskoro mogla da suspenduje Ukrajinu.

Ukrajina je  na meti FIFA-e zbog mešanja politike u sport, a tamošnji savez je dobio upozorenje, povodom čega oglasio potpredsednik saveza Oleg Potasov.

-  Pisali su nam kako bi nas podsetili da FS Ukrajine treba da radi svoj posao bez mešanja treće strane. Bilo kakvo kršenje pravila može da dovede do suspenzije članstva u međunarodnim federacijama u skladu sa članom 16 FIFA statuta i članom 9 UEFA statuta.Podsetio bih sve da smo već poslali jasan plan i program i sve detalje koji se tiču smene Pavelka kao predsednika saveza. Međutim, sada sam dobio nove informacije. Izgleda da će ministarstvo pravde da sprovede istragu pre nego što se sve reši - napisao je Protasov.

On se oglasio umesto predsednika Andreja Pavlke koji je uhapšen zbog korišćenja novca u druge svrhe, a ne u fudbal.

Kao zamena predložen je legendarni fudbaler Andrej Ševčenko, ipak imenovanje novog predsednik neće biti mogće dok se ne reše problemi vezani za druge faktori.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija