• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2022

07:57

POTRESNE FOTOGRAFIJE KOJE SU OBIŠLE PLANETU! Tuga, bol, jecaji... Sinišina porodica slomljena, neutešna majka, Dekijeva ruka na kovčegu... (FOTO)

Pedja Milosavljević

Fudbal

POTRESNE FOTOGRAFIJE KOJE SU OBIŠLE PLANETU! Tuga, bol, jecaji... Sinišina porodica slomljena, neutešna majka, Dekijeva ruka na kovčegu... (FOTO)

Podeli vest

Siniša Mihajlović (53) preminuo je pre nekoliko dana, nije uspeo da se izbori sa leukemijom, a u ponedeLjak je sahranjen u Rimu

Nažalost, opaka bolest protiv koje se Miha borio tri i po godine  bila je jača, prerano nam je odnela proslavljenog srpskog fudbalera. 

Sinišu Mihajlovića je na večni počinak u Rimu ispratilo nekoliko hiljada ljudi! Opelu u Bazilici Svete Marije od anđela i mučenika prisustvovali su, pored porodice i prijatelja, navijači i brojni poštovaoci našeg asa.  Na oproštaj od Mihe došla je i 14 meseci stara unuka Violante, a ispred sanduka je stajao venac samo sa njenim imenom. Posebne vence doneli su supruga Arijana, majka i brat Dražen sa porodicom, dok su na jednom bila ispisana imena sve dece, uključujući i Sinišinog najstarijeg vanbračnog sina Marka.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Dve crvene ruže u vazici i mala plišana igračka-lav stoje ispred ploče sa fotografijom nasmejanog Siniše ispod koje stoje datumi rođenja i smrti. S leve strane na srpskom piše "Volimo te", a sa desne je uklesan pravoslavni krst.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Najemotivnije je bilo kada je porodica dolazila jer su okupljeni tapšali i emotivnim rečima se obraćali Mihinim najmilijima. Posle opela kovčeg sa Mihinim telom iz bazilike izneli su, između ostalih, Dejan Stanković i Roberto Manćini. Najuža porodica poljubila je kovčeg poslednji put, a ćerka Virdžinija i majka Viktorija nisu mogle da zadrže suze dok su gledale u Sinišinu sliku, koju je nosio njegov imenjak i sin kuma Miroslava Tanjge.

Počast Mihi odali su i navijači. Nakon što je automobil odvezao kovčeg put groblja Del Verano, na kojem su sahranjene brojne znamenite ličnosti Italije, navijači Lacija su uz bakljadu u bojama kluba zapevali: "Ako Siniša šutne, to je gol." Razvili su i transparent: "Siniša, nikad nećeš biti zaboravljen, čast onima koji nikad nisu izdali svoje".

Foto: Pedja Milosavljević

 

Četiri velika asa i prijatelji sa kojima je Siniša Mihajlović bio nerazdvojan, nosili su Mihin kovčeg. Bili su to čuveni nekadašnji reprezentativci Italije: Roberto Manćini, Atilio Lombardo, Lorenco de Silvestri, Sinišin kum i nekada saigrač na Apeniskom poluostrvu i našoj reprezentaciji Dejan Stanković, kao i Srbin koji igra za Austriju Marko Arnautović, koga je Mihajlović trenirao u Bolonji.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Poslednju poštu nekadašnjem srpskom reprezentativcu, odale su delegacije Crvene zvezde predvođene Zvezdanom Terzićem i Svezotarom Mijailovićem, FSS, Ministarstva omladine i sporta na čelu sa Zoranom Gajićem,  brojne poznate ličnosti, uglavnom iz sveta fudbala: Vladimir Jugović, Zoran Mirković, trener Partizana Gordan Petrić, Frančesko Toti, Danijele De Rosi, Franko Barezi, Čiro Imobile, Vinčenco Montela, Anđelo Peruci pa Markeđani, Jakini, Liverani, Di Livio, Sereni, Orsi, Jurić, De Sanktis, predsednik Lacija Klaudio Lotito, prvi čovek Torina Urbano Kairo, gazda Sampdorije Masimo Ferero… Delegacije Bolonje i Lacija došle su autobusima.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija