• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2022

09:15

SINIŠA JE SANJAO SVOJU STAROST, PLANIRAO PUT U BEOGRAD I LONDON: Duga bela brada, porodica, deca i unuci oko stola! Mi Srbi to volimo

informer

Fudbal

SINIŠA JE SANJAO SVOJU STAROST, PLANIRAO PUT U BEOGRAD I LONDON: Duga bela brada, porodica, deca i unuci oko stola! Mi Srbi to volimo

Podeli vest

Zamenik direktora italijanske Gazete Andrea di Karo, bio je veliki prijatelj Siniše Mihajlovića

Čuveni Miha preminuo je u petak, posle skoro četvorogodišnje borbe sa leukemijom, u 54. godini u bolnici u Rimu. Pred dve godine napisao je autobiografija “Životna utakmica”, čiji je koautor bio zamenik direktora Gazete, italijanske medijske kuće, Andrea di Karo. 

Bio je veliki prijatelj legendarnog srpskog fudbalera, od koga se oprostio potresnim pismom. Prisetio se Mihe, kako se borio do poslednjeg dana, nije odustajao, imao je planove...

Sanjao si kako ćeš dočekati starost! "Ja na čelu stola, duga bela brada, porodica, deca i unuci oko stola. Mi Srbi to volimo" govorio si mi.

Kada si 2019. objavio da imaš leukemiju, ta slika kao da je nestala iz tvoje glave.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Isplakao sam sve suze, sada ću je pustiti, pa da vidimo ko će pobediti - rekao si mi pre odlaska u bolnicu.

Izazivali ste bolest, borili se sa velikom hrabrošću. To nije samo priča, svako ko vam je bio blizak tokom ovih godina, u bolnici i van nje, to zna, istakao je Italijan.

- Dva telefonska poziva mi ne izlaze iz glave. Prvi, jeziv, prokletog julskog jutra kada si rekao "Zdravo, nemam temperaturu, imam leukemiju". Drugi je bio još gori "Vratila se!" Izvini što plaćem dok ih se sećam. Čuli smo se prošle nedelje, rekao si da imaš temperaturu, ali da si bolje. Rekao si to slabim, ali živahnim glasom. Dogovarali smo se da se nađemo u Rimu "u januaru ćemo napraviti intervju, idemo da gledamo utakmice. Voleo bih da odem u Beograd na nekoliko dana. Onda možemo da odem do Londona da gledamo Konteove treninge", govorio si mi. Rekao sam ti "zdravo Sini, čućemo se sutra". Ali, umesto toga telefonski poziv obavila je vaša supruga, Arijana, lavica poput vas. Pojurio sam iz Milana. Uprkos svemu opet ste uspeli da se našalite. Predložio sam ti "kada te prođe ovaj bol u g... idemo da prošetamo. Moram da smršam". Ostalo ću zadržati za sebe.

 

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Voleo si da praviš iznenađena, poslednje si priredio Zemanu, na promociji njegove knjige. Video sam te tada i pomislio da nećeš moći. Ali, stigao si elegantan i moderan kao uvek. Poljubio si ga i rasplakao. Znam kakvu si žrtvu podneo da bi bio tamo. Srećan sam što su tvoje poslednje fotografije bile nasmejane.  Utakmica života je završena. Ostaju suze, osmesi, uspomene... Pročitajte njegovu autobiografiju. Otkrićete čoveka koji nije savršen, ali je izvanredan. Počinje "Zovem se Siniša Mihajlović i dva puta sam rođen, ali sam proživeo mnogo života". Sada se odmori moj najdraži prijatelju. Srešćemo se ponovo jednog dana...

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija