• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2022

08:56

HRVATI SE OPRATI NE MOGU, ITALIJANI ŽESTOKO OPLELI: Slave uz ustaške pesme, ništa novo....

printscreen

Fudbal

HRVATI SE OPRATI NE MOGU, ITALIJANI ŽESTOKO OPLELI: Slave uz ustaške pesme, ništa novo....

Podeli vest

Hrvatski fudbaleri su se smučili i Italijanima! Reprezentativac Marcelo Brozović našao se na udaru italijanskih medija, pošto im nije promakao video kako on i Dejan Lovren pevaju Tompsonovu pesmu "Bojna Čavoglave" i uzvikuju fašistički pozdrav "Za dom spremni"

 "Gazeta delo Sport" uporedila je "za dom spremni" sa nacističkim pozdravom "sieg heil", a posebno se na udaru našao as Intera Marcelo Brozović u čijem se kafiču održavala proslava na kojoj su uzvikivane sporne poruke. 

- Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih saigrača iz reprezentacije viče "za dom spremni", poklič koji su za vreme Drugog svetskog rata koristile ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'" -  piše "Gazeta".

Oni Marka Perkovića Tompsona nazivaju "neonacistom", a podsetili su da su igrači Hrvatske pevali Tompsonove pesme i tokom samog Mundijala u Kataru. 

-  Na snimci možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način slavlja koji prevazilazi bilo kakve sportske zasluge nije ništa novo za hrvatske igrače. Nakon pobede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi drugovi pevali su takođe Tompsonovu pesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu - navode Italijani.

I selektor Hrvatske Zlatko Dalić veličao je ubijanje Srba. On je pred nekoliko desetina hiljada ljudi govorio o braniteljima i veličao ljude koji su ratovali devedesetih. Fudbaleri su pevali pesme Tompsona, posvećene ozloglašenoj akciji "Oluja" u kojoj je proterano preko 300.000 Srba sa teritorije Hrvatske. Potom je Zlatko Dalić održao govor  pa se opet zahvalio "braniteljima" i poručio da to niko ne može da mu zabrani. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15