• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2022

09:32

STANKOVIĆ SUROVO ISKREN: Našao sam se u blenderu! Svestan sam svojih grešaka, razmišljam da li sam dorastao!

Starsportphoto

Fudbal

STANKOVIĆ SUROVO ISKREN: Našao sam se u blenderu! Svestan sam svojih grešaka, razmišljam da li sam dorastao!

Podeli vest

Neće biti lako srpskom stručnjaku Dejanu Strankoviću da sa Sampdorijom obezbedi opstanak u Seriji A, a i nekadašnji trener Crvene zvezde je nedavno rekao da bi to bilo ravno osvajanju skudeta. Ipak, teška situacija je dodatno motivisala mladog stratega

Optimističan je Dejan Stanković u pogledu opstanka u elitnom rangu. Zadovoljan je jer su igrači bili iskreni prema njemu i ostatku stručnog štaba.

- Kada sam stigao, našao sam se u blenderu, ali ne tražim izgovore. Nisam takav. Svestan sam svojih grešaka i prihvatam da i drugi greše. U Turskoj sam imao dovoljno vremena da radim sa igračima na taktičkom planu i da pokušam svakom od njih da nađem pravu poziciju, ništa ne izgubim i dobijem na sigurnosti -  počeo je Dejan Stanković priču za Il Secolo XIX i dodao:

Foto: Tanjug/AP

 

- Potreban nam je bio odmor da se regenerišemo, da se osvežimo na fizičkom i mentalnom planu. Sve je glatko prošlo, igrači su se trudili i bili iskreni prema sebi. Kao i prema meni i ostatku stručnog štaba. Ponašali su se kao pravi profesionalci. Naporno smo radili, bilo je malo umora i u poslednjoj pripremnoj utakmici nisam želeo da rizikujem, poštedeo sam Vijeiru i Gabijadinija protiv Kazahstanaca. Kaputo razmišlja o transfer-tržištu, znamo to i nemamo šta da krijemo. Pred nama je još jedna nedelja treninga u Boljasku, treba do kraja da se spremimo za pravu bitku! Novi duh je primetan i moramo da ga zadržimo do kraja šampionata. Biće pobeda, remija i poraza. Vidim to ovako: kada pobeđujemo ne mislim da smo veoma jaki, kada izgubimo ne mislim da je smak sveta. Što bolje je da granica bude negde između. Vremena za analiziranje i pravljenje tabela nema. Igrači moraju da budu spremni da se bore sa pritiskom i odupru, da se izbore sa onim što su ciljevi i veličinom kluba. Ko ne može bolje da mi kaže. Cenim svaki odgovor, ne i one koji traže izgovore.

Zna sada Stanković na koga može da se osloni...

- Naravno da sam promenio mišljenje o nekim igračima, od nekih sam očekivao više. Neću da sudim, možda im je ovo maksimum. Neću da ponavljam reči koje sam izgovorio posle Torina i Lečea… Nisam shvaćen kako treba. Ponekad je bolje da ćutiš i da te smatraju idiotom. Sve poštujem, pogotovo navijače. Zaslužili smo zvižduke i kritike, i stavili tačku na ono što je bilo ranije. Sada počinje nova mini-liga za nas, sa dobro odrađenim pripremama u Turskoj. Svima ću pružiti ruku, ali ću sačekati da se potvrde na terenu- rekao je srpski strateg i osvrnuo se na listu od deset otpisanih imena koja je procurila pre završetka jesenjeg dela Serije A:

Foto: Tanjug/AP

 

- Ta lista nije bila crna lista. Postoje igrači koji žele da odu, koji se ne uklapaju u planove kluba ili trenera. Kriv je onaj zbog koga je taj spisak procurio i ja znam ko je to. U svakom slučaju, mišljenja se menjaju, ako bih danas pravi novi spisak, bio bi drugačiji od onog. Svestan sam situacije u klubu, ali određena očekivanja u prelaznom roku postoje. Sve to sam odmah prihvatio. Sigurno će neko doći. Koliko će pojačanja biti – jedno, dva, tri… Ne znam. Ono što znam je da ne možemo da kupujemo, samo da trgujemo. Pokušavamo da angažujemo nekoliko igrača. Vidim da je sportski direktor Matija Baldini veoma motivisan, srećan sam što radim sa njim. Zajedno ćemo se truditi da ne pogrešimo i pre svega da angažujemo igrače koji u ovom trenutku zadovoljavaju potrebe Sampdorije. Potrebni su nam pravi momci, moramo da prevaziđemo mentalnu blokadu koju imamo. Razgovarali smo o tome u Turskoj, sukobljavali se, grlili… Na pravom smo putu.

Svestan je Stanković da je pravio  greške i stalno se preispituje.

- Pogrešio sam što sam opteretio igrače protiv Lećea. Žao mi je i preuzimam krivicu. Mislio sam da ću uspeti da izazovem reakciju koja će nam pomoći da dobijemo utakmicu i odemo na pauzu sa pobedom koja bi sve promenila. Bila je to prilično teška lekcija, sada ću izabrati bolji način da pomognem igračima. Odgovori će biti dati na terenu. Zamišljam da smo svi pod ogromnom stenom. Moramo da podelimo pritisak na sve. Ako ispadne jedan ili dva – teže je. Četvorica ili petorica – još gore. Tada vas pritisak više gnječi. Svako veče i jutro sebi postavljam pitanje: ‘Da li sam dorastao ovom ili ne?’ Razgovaram o tome i sa svojim saradnicima i porodicom. Pre nego što pitam igrače za odgovore, moram da ih dam sebi. Svi učestvujemo u diskusiji.

Zna nekadašnji as Crvene zvezde, Intera i Lacija da njega i njegove pulene čeka velika borba.

- Mogu da obećam da ću se boriti. Navijači traže da damo 100 odsto, umorni su od poraza, možda u poslednje vreme nismo bili dorasli ovom dresu. Imamo dužnost da branimo ponos, dostojanstvo, dres, istoriju, navijače… Moramo naučiti više da patimo, a ne da odustanemo pri prvoj poteškoći”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija