• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2023

17:28

AJNTRAHT MAŠTA O TITULI! Frajburg doživeo BLAMAŽU na gostovanju Volfsburgu!

Tanjug/AP

Fudbal

AJNTRAHT MAŠTA O TITULI! Frajburg doživeo BLAMAŽU na gostovanju Volfsburgu!

Podeli vest

Fudbaleri Ajntraht Frankfurta savladali su Šalke sa 3:0 (1:0) u 16. kolu nemačke Bundeslige

Kiksnuo je Bajern na otvaranju 16. kola Bundeslige, ali niko od konkurenata nije uspeo da iskoristi remi Bavaraca i RB Lajpciga. Niko sem Ajtrahta koji se pobedom nad Šalkeom izjednačio sa Frajburgom i Union Berlinom na drugom mestu na tabeli - 3:0 (1:0).

Tiho je Ajntraht ređao dobre rezultate i došao do drugog mesta u Bundesligi, a za današnju pobedu najveće zasluge idu na račun Jesper Lindstrom koji je u 22. minutu postigao odlučujući gol i doneo nova tri boda velikanu iz Frankfurta. 

Zaigrao je Šalke argesivnije u drugom poluvremenu što je otvorilo prostora domaćinu da zapreti iz kontre. Mreže su mirovale sve dok rezervista Rafael Bore nije pobegao svojim čuvarima i potvrdio pobedu svog tima. Do kraja utakmice je Švolov još jednom morao da vadi loptu iz svoje mreže, a stelac je tada bio Buta!

Foto: Tanjug/AP

Ne bi Frankfurt mogao do drugog mesta da Frajburg nije doživeo tešku blamažu na gostovanju Volfsburgu. Vukovi su petardom u mreži ispratili dojučerašnjeg glavnog konkurenta Bajern Minhena i tako najavili da bi pod vođstvom Nika Kovača mogli da pojure i plasman u Evropu - 6:0. 

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu nakon dva gola Jonasa Vinda. Prethodno je prednost domaćinu doneo Vimer posle stotinak sekundi igre, da bi u nastavku pobedu Volfsburga potvrdili Gerhardt i Baku. Konačan rezultat postavio je Vildšmit u sudijskoj nadoknadi iz penala. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija