• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2023

19:40

ISTORIJSKI TRANSFER U PRVOLIGAŠU! Grafičar PRODAO fudbalera u "ligu petice"!

printscreen Twitter

Fudbal

ISTORIJSKI TRANSFER U PRVOLIGAŠU! Grafičar PRODAO fudbalera u "ligu petice"!

Podeli vest

Član Prve lige Srbije Grafičar napravio je istorijski transfer pošto je prodao štopera Falu Fola u francuski Rems

Dosadašnji defanzivac Ljubičastih sa Senjaka Falu Fol i zvanično je postao član 11. kluba francuske Lige 1.

Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda, korpulentni senegalski štoper potpisao je ugovor sa Remsom do 2027. godine.

Transfer dobija težinu istorijskog, budući da je Fol prvi igrač koji je iz drugog ranga srpskog fudbala prešao u neku od "liga petice".

Falu (18) je tokom jesenje sezone predstavljao jednu od senzacija Prve Lige Srbije. On je po dolasku u redove Zvezdine filijale brzo prošao period aklimatizacije i izborio se za mesto u sistemu trenera Marka Neđića. Upisao je 14 utakmica i 1360 minuta na terenu, postigao jedan gol i doprineo da Grafičar jesenji deo prvenstva završi na drugoj poziciji.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što će jedan naš fudbaler pravo iz Prve Mozzart Bet Lige Srbije da nastavi karijeru u jednom od najkvalitetnijih prvenstva u Evropi. To je priznanje ne samo za Falua, koji je vanserijski talenat, već i za naš klub koji ove godine proslavlja vek postojanja. Drago nam je što smo mu u Grafičaru obezbedili uslove da nastavi razvoj, i što smo mu pomogli da se adaptira na evropski fudbal. Želimo mu sreću u godinama koje dolaze - rekao je predsednik Grafičara Slobodan Govedarica.

Falua će u 11. klubu Lige 1 sačekati Ognjen Lukić, bivši golman kragujevačkog Radničkog 1923.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija