• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

10:57

ZDRAVKO MAMIĆ SE POVLAČI IZ FUDBALA: Posle Ćirine smrti moj oproštaj je konačan

Fudbal

ZDRAVKO MAMIĆ SE POVLAČI IZ FUDBALA: Posle Ćirine smrti moj oproštaj je konačan

Podeli vest

Zdravko Mamić, jedan od najuspješnijih i najkontraverznijih fudbalskih ličnosti u regionu, završio je sa fudbalom, jer želi da vodi miran život.

Nekada prvi čovek Dinama iz Zagreba u intervjuu za “Glas Srpske”poručio je da se oprašta od Dinama i fudbala uopšte i da je to za njega prošlost.

Mamić se oprostio od fudbala

- Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana - prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumio, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan - poručio je Mamić. 

Mamić je u Bosni i Hercegovini već pet godina nakon sudskog procesa koji je pokrenut protiv njega u Hrvatskoj. Kaže da se ne oseća ni izdanim ni prodanim.

Foto: printscreen/mozzartsport

Zdravko Mamić završio sa fudbalom

- Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenjivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BIH, mogao sam mnogo da pomognem i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje da rade posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više da učestvujem u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu.

 

Ne vraća se u Hrvatsku

Zdravko Mamič nema nameru da se vrati u Hrvatsku se neće vraćati. U bekstvu je od hrvatskog pravosuđa,  osuđen je na šest godina zatvora, zbog toga što je izvukao 15,3 miliona evra iz Dinama, pa živi u Bosni i Hercegovini, 

- U Hrvatskoj mi i dalje sude. Međutim, nisam opterećen. Neću se sigurno vraćati u Hrvatsku. Čekam ishod moje tužbe u Strazburu. Mislim da će biti usvojena ove godine, da dobijem moralnu satisfakciju. Biće šta Bog da, ne zamaram se s tim. Plan je da do kraja života živim u BiH i da živim što kvalitetnije. Fudbal me apsolutno više ne zanima. Кakav god bio sudski ili bilo koji drugi ishod ostajem da živim u BiH.

Ne zanima ga ishod predstojeće Skupštine kluba zakazane za mart.

- U smislu mog angažmana ne. U smislu čoveka koji voli Dinamo i koji bi želeo da nastavi putem kojim smo radili moja ekipa i ja, isto me ne zanima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija