• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2023

16:43

DERBI JUGA, ALI ŽELIMO TRIJUMFALNI NIZ! Lalatović ZAGRMEO nakon što je POMILOVAN!

Starsportphoto

Fudbal

DERBI JUGA, ALI ŽELIMO TRIJUMFALNI NIZ! Lalatović ZAGRMEO nakon što je POMILOVAN!

Podeli vest

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je danas da njegova ekipa oprezno čeka utakmicu protiv ekipe Radnika jer želi da napravi niz dobrih rezultata kako bi se izvukla iz opasne zone na tabeli Super lige Srbije.

- Sutra nas očekuje derbi juga Srbije. Igramo protiv ekipe koju vrlo dobro poznajem. Imam samo reči hvale za Radnik jer su se jako dobro pojačali i na svim pozicijama u timu imaju kvalitetne igrače. Da su imali ovakav sastav na početku sezone, borili bi se za plasman u Evropu a ne za opstanak. Makarić, Dražić, Radulović i svi ostali koji su tu imaju kvalitet da jednim potezom reše utakmicu - rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Radničkog igraju u subotu od 13 časova na svom terenu protiv Radnika, utakmicu 22. kola Super lige Srbije.

- Igraju jako dobro iza lopte, imaju sjajnu polukontru i kontru, kada igraju na strani organizovano se brane i teško ih je probiti. Posle oduzete lopte imaju brzu tranziciju, pa moramo biti oprezni i ne smemo se opustiti niti jedan minut - naveo je Lalatović, a potom nastavio. 

- Videli ste kako je prošao Partizan protiv ekipe Mladost GAT. To sam rekao i igračima, za nas je svaka utakmica kao finale Kupa, potreban mi je maksimalan fokus svakog od njih. I dalje smo u opasnoj zoni, a sve ekipe su sličnog kvaliteta i zaista je teško predvideti konačan rasplet u prvenstvu - dodao je trener niškog kluba.

Lalatović je rekao da je ekipi potreban niz dobrih rezultata i da je ekipa na pravom putu da iz utakmice u utakmicu podiže nivo igre.

- Drago mi je i što smo posle sedam godina doneli bod iz Pazara u Niš, igrači su ostavili srce na terenu, ja im čestitam na pristupu. Sada moramo da potvrdimo te bodove, ali neće biti nimalo lako, izuzetno cenim igrače i stručni štab Radnika. Međutim ne zanima me da li je naspram nas Radnik, Crvena zvezda ili neko treći, igramo na našem Čairu i ovde ćemo uvek ići na pobedu - naveo je on.

Foto: printscreen

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije preinačila je suspenziju kojom je Nenad Lalatović bio kažnjen zbog isključenja na utakmici protiv Mladosti, pa će predvoditi ekipu u sutrašnjoj utakmici.

- Zaista nisam zaslužio onakvu kaznu, nisam ponovio delo zbog kojeg sam bio na uslovnoj kazni. Protiv Mladosti sam isključen posle dva žuta kartona i bilo mi je jako teško kada sam saznao da neću moći da vodim tim na čak četiri utakmice. Želeo bih da zahvalim Komisiji za žalbe, klub i ja smo uložili žalbu koju smo utemeljili na argumentima i verujem da su sada odlučili po propisima – kažnjen sam jednom utakmicom i ostaju mi tri žuta kartona - rekao je Lalatović.

Fudbaler Radničkog Stefan Cvetković bio je jedan od najboljih igrača na pripremnim utakmicama, najefikasniji strelac u Antaliji, ali još nije postigao gol u nastavku prvenstva.

- U prva dva kola imao sam mnogo prilika, čak i neiskorišćen jedanaesterac, vreme je da krenem da pogađam i nastavim formu iz predsezone. Očekuje nas teška utakmica, pravi derbi. Idemo na pobedu, iako Radnik ima dobru ekipu i doveli su kvalitetna pojačanja u prelaznom roku. Fokusirani smo samo na našu igru, spremamo se iz utakmice u utakmicu. Idemo na pobedu sutra i uradićemo sve da dobijemo meč. Iza sebe imamo dve dobre utakmice, nadam se da sutra nastavljamo niz sa nova tri boda - dodao je Cvetković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00