• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2023

08:41

KATASTROFA! SRBIJA GUBI MESTO U LIGI ŠAMPIONA! Pašćemo! Crne vesti posle ispadanja Partizana!

Starsportphoto

Fudbal

KATASTROFA! SRBIJA GUBI MESTO U LIGI ŠAMPIONA! Pašćemo! Crne vesti posle ispadanja Partizana!

Podeli vest

Partizan je eliminisan od Šerifa, i poslednji srpski predstavnik je završio zučešće u UEFA takmičenjima.

Ono što je najcrnje, tiče se nacionalnog koeficijenta.

Srbija ostaje na broju od 32,375 koeficijentnih bodova na listi koja obuhvata aktuelnu i prethodne četiri sezone.

U ovoj sezoni su naši klubovi su sakupili 5,375 bodova (Partizan tri boda, Zvezda 1,625, Čukarički 0,5 i Radnički 0,25 bodova) što je daleko manje nego u prošloj (9,500 bodova) i najmanje u prethodnih sedam godina.

Foto: Starsportphoto

Srbija je sigurna na 11. mestu što se tiče ranga za sezonu 2023/24 kada ćemo imati dva predstavnika za Ligi šampiona (jedan direktno) i tri u ostalim takmčenjima.

Ali su male šanse da će tu da se zadrži i za kada krenu mečevi osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija za koju nedelju. Turci nam sa 31,500 bodova dišu za vratom a imaju još tri “živa”predstavnika.

Za očekivati je da turski predstvanici nadoknade tu malu razliku i da Srbija padne na 12. mesto.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

KOLIKO ZNAM OBJAVLJENO JE DA TO JEDANAESTO MESTO VIŠE NE DONOSI NIŠTA. DONOSI DO DESETOG A ONDA ODLUČUJE KOEFICIJENT I RANG KLUBOVA A TU IZ REGIONA VODI DINAMO ZG NAŽALOST.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija