• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2023

08:07

ŠOLAK UPROPASTIO SAUTEMPTON! Klub koji vodi srpski tajkun u veoma teškoj situaciji!

Tanjug/AP

Fudbal

ŠOLAK UPROPASTIO SAUTEMPTON! Klub koji vodi srpski tajkun u veoma teškoj situaciji!

Podeli vest

Sautempton, čiji je vlasnik srpski tajkun Dragan Šolak, nalazi se na poslednjem mestu na tabeli Premijer lige i na putu je da ispadne u niži rang.

Tajkun i strani plaćenik Dragan Šolak do temelja je upropastio Sautempton, koji je na putu da ispadne iz Premijer lige Engleske!

Popularni "sveci" su trenutno poslednjeplasirani tim najgledanijeg fudbalskog prvenstva na svetu i predstoji im teška borba za očuvanje statusa prvoligaša.

Sautempton je u nedelju izgubio od Vest Hema sa 1:0 i zauzima poslednje, 20. mesto u Premijer ligi. Trenutno su na tri boda zaostatka od sigurne zone, ali sa utakmicom više u odnosu na konkurente. Poslednju pobedu su ostvarili pre tačno mesec dana, protiv Lestera (1:0). Od tada, poraženi su od Brentforda i pomenutog Vest Hema, a remizirali su protiv Mančester junajteda i Totenhema. Da stvar bude još gora, ispali su i u FA Kupu od niželigaša Grimzbija.

Analiza posrtanja

Podsetimo, ovaj klub je početkom 2022. godine preuzeo vlasnik "Junajted grupe", milijarder i tajkun Dragan Šolak za 120 miliona evra. U trenutku kada ih je kupio, Sautemtpon je zauzimao 14. mesto sa 11 bodova više od zone ispadanja, a završio je na 15. mestu sa svega pet poena ispred timova koji su se preselili u niži rang.

Foto: Reuters

 

Međutim, ove sezone su još gori, o čemu svedoči i aktuelno stanje na tabeli. Britanski "Bi-Bi-Si" je radio analizu posrtanja nekadašnjeg vicešampiona Engleske, a navode se loši poslovni potezi uprave. Iako se Šolak ne spominje imenom i prezimenom, jasno je da su njegove odluke dovele tim na vrlo niske grane.

 

GDE SU BILI KAD IH JE KUPIO
- Zauzimali 14. mesto u Premijer ligi sa 11 bodova više u odnosu na timove iz zone ispadanja
- Sezonu završili na 15. mestu sa pet bodova više od tima koji je ispao u niži rang
GDE SU DANAS
- Poslednji tim Premijer lige sa tri boda manje od prve ekipe iznad zone ispadanja
- Imaju meč više od svih konkurenata koji se bore za opstanak u Premijer ligi

"Sautempton se suočava sa brutalnom istinom. Od smene Ralfa Hasenhitla 7. novembra, gori je nego što je bio u njegovoj eri. Klub je brzo odustao od njegove zamene Nejtana Džonsa, pa sada nema mnogo izbora, osim da se drži aktuelnog stratega Rubena Selesa. On jeste imao neke sjajne rezultate, doduše u retkim prilikama, ali ekipu nije doveo do tačke da pobegne od nevolje i ispadanja u niži rang. Nalaze se u nezavidnoj situaciji. Sledeći rival im je Mančester siti i ostaće među poslednja tri tima čak i ako ih pobede", navodi "Bi-Bi-Si".

Foto: Tanjug/AP

 

Koliko je rasulo u ekipi čiji je vlasnik tajkun, govori i izjava španskog trenera Rubena Selesa. On kaže da više ništa nije u rukama Sautemptona.

- Nisam fokusiran na ispadanje ili na stanje na tabeli, već na stvari koje mogu da kontrolišem. Pokušaću što bolje da pripremim svoj tim za sledeći meč. To je jedini moj fokus. Čitavu godinu smo jako komplikovali situaciju. Razmišljanje o ispadanju samo će nam oduzeti energiju - kaže španski stručnjak.

Kladionice: "Sveci" će u drugu ligu

Koliko su sveci u nezavidnoj situaciji, govore i kladionice. Na Šolakov Sautempton najmanja je kvota da će ispasti iz lige od svih timova koji se bore za opstanak. Koeficijent da će "sveci" od naredne sezone igrati u Čempionšipu iznosi svega 1,22, po čemu su ubedljivo ispred konkurencije. Sledeći tim kojem se predviđa ispadanje iz lige je Notingem Forest, sa kvotom 1,91. Sledi Bornmut sa kvotom 2,00, pa Everton 2,50.
KVOTE KO ISPADA IZ PREMIJER LIGE
1. Sautempton 1,22
2. Notingem F. 1,91
3. Bornmut 2,00
4. Everton 2,50
5. Lester 3,50

Lažna obećanja

Podsetimo, Dragan Šolak je po dolasku u Sautempton obećavao velike stvari i najavljivao snažnog premijerligaša. Umesto toga, stvorio je ekipu kojoj bukmejkeri (pogledajte okvir) daju najmanje šanse da će opstati u društvu najboljih.

- Teško da bih mogao da pronađem klub koji se bolje uklapa u moje ambicije. To je klub koji voli da razvija igrače, klub koji ima odličnu bazu navijača, porodično je orijentisan i ima lepu lokaciju - prodavao je priču Šolak prošle godine kada je stupio na funkciju prvog čoveka ovog kluba.







Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

PA NARAVNO KAO STO P[OKUSAVA SA ZUTIMOLOSEM DA UPROPASTI SRBIJU HAHAHA ,NISTA NOVO

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija