• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2023

20:05 >> 22:59

REAL JE ZA ČELSI DRUGA DIMENZIJA! Milan dobio ITALIJANSKI DERBI na San Siru! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

REAL JE ZA ČELSI DRUGA DIMENZIJA! Milan dobio ITALIJANSKI DERBI na San Siru! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida savladali su Čelsi sa 2:0 (1:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Ne igra Real Madrid ove sezone sjajno, daleko su od lidera Barselone u Primeri, ali je utisak da kada fudbaleri Kraljevskog kluba vide logo Lige šampiona dobiju super moć. Istina, nije duel protiv nemoćnog Čelsija bilo kakav pokazatelj kvaliteta budući da su Plavci u fazi raspada već neko vreme, ipak, to nikako ne umanjuje surovu i sigurnu pobedu Blankosa na Santijago Bernabeuu - 2:0 (1:0). 

Početak meča je obećavao dobru zabavu i neizvestan duel budući da je Čelsi prvi zapretio. Pobegao je Žoao Feliks svojim čuvarima, izašao sam pred Tiba Kurtouu, ali je Portugalac komično šutirao i ulio samopouzdanje Belgijancu. Nastavio je golman Reala da briljira među stativama budući da je nekoliko minuta kasnije u prilici bio Rahim Sterling. Promene rezultata nije bilo. 

Imao je Real posed i inicijativu, ali daleko od toga da su bili opasni po gol Čelsija sve do 21. minuta kada je pravo niotkuda Karim Benzema doneo prednost Blankosima. Francuz je sjajno ispratio akciju i pokupio odbitak nakon odbrane Kepe Arizabalage. Svemu je prethodila sjajna asistencija Danija Karvahala za Vinisijusa, španski golman uspeo je da zaustavi njegov šut, ali je lopta stigla praov na nogu Benzeme koji je rutinski pogodio praznu mrežu. 

 

 

Uspeo je Čelsi da odoli naletima Reala do finiša meča, najviše zahvaljujući silno motivisanom Kepi Arizabalagi. Do poluvremena nije bilo promena, a onda se na startu drugog dela igre dogodio prelomni momenat, možda čitavog dvomeča. Ben Čilvel morao je da "pegla" grešku Kukurelje, srušio je Englez sa leđa Rodriga da bi mu glavni sudija odmah pokazao direktan crveni karton.

 

 

Osetili su Madriđani "krv" ranjenog protivnika, prešli u totalnu ofanzivu, a onda je tačku na meč u 73. minutu stavio Marko Asensio. Španac je nekoliko trenutaka ranije zamenio Rodriga, sačekao centaršut Luke Modrića i sa ivice kaznenog prostora pogodio malu mrežu za konačnih 2:0. 

REAL MADRID - ČELSI   2:0 (1:0)

Strelci: Benzema 21, Asensio 73
Stadion Santijago Bernabeu, Madrid    Sudija: Fransoa Leteksje, Francuska

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alba, Militao, Kamavinga - Kros, Modrić, Valverde - Rodrigo, Vinisijus, Benzema

Čelsi: Arizabalaga - Fofana, Kulibali, Silva - Čilvel, Fernandez, Kante, Kovačić, Džejms - Sterling, Feliks 

Fudbaleri Milana savladali su Napoli sa 1:0 (1:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. 

Doživeo je Napoli pre desetak dana nezapamćenu blamažu u duelu sa Milanom u okviru Serije A. Rosoneri su na Maradoninom stadionu do nogu potukli, verovatno, narednog šampiona Italije, pa su izabranici Lučana Spaletija silno motivisani izašli na teren San Sira kako bi se revanširali crveno-crnima. 

Već u prvom minutu Napoli je imao veliku šansu preko Hviče Kvarachelije. Gruzin je iskoristio slabu reakciju Milanove odbrane i posle asistencije Zambo Angise pokušao da matira Majka Menjona. Francuz je izvrsno intervenisao i najavio veliko veče Milaneza u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. 

Nisu gosti spuštali gard, naprotiv, tokom prvih desetak minuta Napoli je imao veliki broj šansi, dva puta je pokušavao Đovani Di Lorenco, potom je šutirao i Pjotr Zijelinski, ali prolaza pored Menjona nije bilo. Milan se, kako je vreme teklo, sve više oslobađao pritiska, a prvu veliku šansu imao je Rafael Leao sredinom prvog poluvremena. Ipak, Portugalac je napravio korak više i šutirao pored gola. 

Foto: Reuters

Nevidljiv je u većem delu prvog poluvremena bio Braim Dijaz, a onda je jednim potezom rešio meč. Španski ofanzivac je izbacio Maria Ruija i Stanislava Lobotku na sredini terena, sevnula je brza kontra Rosonera, lopta je stigla do Ismaela Benasera koji je silovito šutirao i "probušio" Aleksa Mereta za delirijum među navijačima Milana. Vredi pomenuti i da je San Siro bio kompletno rasprodat za večerašnju utakmicu te da su Rosoneri postavili klupski rekord u Ligi šampiona. 

Imala je četa Stefana Piolija još jendu veliku šansu do odlaska na odmor. Dijaz je ubacio loptu u peterac, najviši u skoku bio je Simon Kjaer, ali je prečka zaustavila njegov udarac. Preživeli su napolitanci finiš prvog dela igre, a onda na startu drugog pokušali da ekspresno izjednače. 

Lako je to moglo da se desi posle samo 100ak sekundi kada je Đovani DI Lorenco gađao sa distance, ovoga puta je prečka bila na strani Milana, pa je okvir gola uz Majka Menjona osujetio još jedan nalet Napolija. Ponovo je Milan bio sve bolji kako je vreme teklo, a Rafael Leao je još jednom pripretio sredinom drugog poluvremena. 

 

 

Pitanje pobednika večeras je rešio Zambo Angisa koji je naivno srušio Tea Ernandeza duboko na polovini Milana, Ištvan Kovač nije imao drugo rešenje već je pokazao drugi žuti karton Kameruncu što je Napolitance ostavilo sa igračem manje u polju. Da stvar po Spaletija bude gora, trener Napolija neće moći da računa ni na štopera Kima koji je dobio žuti karton, novi u nokaut fazi čime je zaradio suspenziju za revanš. 

MILAN - NAPOLI   1:0 (1:0)

Strelac: Benaser 40
San Siro, Milan     Sudija: Ištvan Kovač, Rumunija

Milan: Menjon - Kalabria, Kjaer, Tomori, Ernandez - Benaser, Krunić, Tonali - Diaz, Leao, Žiru

Napoli: Meret - Di Lorenco, Kim, Rahmani, Rui - Angisa, Elmas, Lobotka, Zielinski - Kvarachelia, Lozano

Tok utakmica: 

Drugo poluvreme:

KRAJ! 

92. minut - Mogao je Benzema da postigne još jedan gol večeras pošto mu se lopta odbila na glavu, ali Francuz nije imao vremena da se lepo namesti. 

90. minut - Još pet minuta igre u Madridu! 

85. minut - Jure fudbaleri Čelsija makar jedan gol koji bi im značajno uvećao šanse pred revanš, ali sve deluje poprilično jalovo! 

80. minut - Peh za pehom za goste u Milanu. Posle crvenog za Angisu, žuti je u 78. minutu zaradio defanzivac Kim i propustiće revanš u Napulju.

74. minut - CRVENI KARTON! Ostaje Napoli sa desetoricom na San Siru! Zambo Angisa je sa leđa srušio Tea Erandeza i naterao Ištvana Kovača da mu pokaže drugi žuti... Katastrofalan potez Kamerunca! 

73. minut - GOOOOOOOOOOOL! Tek što je ušao na teren Marko Asesnio odmah postiže gol! Španac je ostao potpuno sam na ivici kaznenog prostora posle kornera i neometano pogodio malu mrežu za veliku prednost Blankosa protiv Čelsija - 2:0!

 

 

68. minut - Značajno je opao ritam na obe utakmice, nema uzbuđenja već neko vreme! 

63. minut - Grčevito se brani Čelsi nakon isključenja Čilvela, utisak je da Real želi što pre do drugog gola! 

59. minut - CRVENI KARTON! Srušio je Ben Čilvel Vinisijusa Žuniora koji se kao brzi voz sjurio u kazneni prostor! Penala nema budući da je prekršaj bio van šesnaesterca, ali će Real imati igrača više i veliku šansu iz slobodnog udarca!

 

 

58. minut - Ima Čelsi nešto veći posed lopte u drugom poluvremenu, ali slaba je to uteha za Plavce budući da od pokušaja Žoao Feliksa nisu ozbiljnije ugrozili Real. 

54. minut - Još jednom je sreća pogledala Milan, Di Lorenco je šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila Simona Kjera i skrenula u korner... Nije bilo opasnosti nakon udarca iz ugla! 

52. minut - Ponovo preti Real... Deluje da drugi gol visi u vazduhu, sada je u prilici bio Karim Benzema, ali je Kepa još jednom izuzetno intervenisao, ostaje 1:0!

Foto: Reuters

50. minut - VELIKA ŠANSA! Iznenada je ka golu Milana šutirao Elmas, a Majk Menjon i prečka uspeli su da zaustave njegov pokušaj. 

50. minut - Nova opasnost po gol Čelsija, Luka Modrić je sa ivice kaznenog prostora šutirao posle povratne lopte koju je dobio od Benzeme, ipak, njegov udarac otišao je preko gola! 

49. minut - Moglo je vrlo lako da bude opasno po gol Čelsija nakon dubinskog pasa Tonija Krosa, u duelu su bili Kulibali i Vinisijus, štoper Plavaca iskoristio je svoju snagu i "oduvao" Brazilca! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Madridu, dok će nastavak u Milanu kasniti zbog sudijske nadoknade! 

Prvo poluvreme: 

48. minut - PREČKA! Izvanredna prilika za Rosonere posle kornera! Braim Dijaz je gađao Simona Kjaera, Danac je pucao glavom, uspeo da savlada Aleksa Mereta, ali je okvir gola spasio Napolitance, ostaje 1:0, a sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena! 

45. minut - Poluvreme je u Madridu, dok će se na meču Napolija i Milana igrati još četiri minuta! 

44. minut - Šansa za Real Madrid, oprobao je svoj udarac Federiko Valverde sa distane, ali je ponovo izuzetno reagovao Kepa Arizabalaga! 

Foto: Reuters

42. minut - Traje sukob Tea Ernandeza i Hirvinga Lozana od starta utakmice, Francuz se maločas uneo u lice meksičkom fudbaleru koji mu se revanširao i "pokupio" ga na sredini terena! Rasplamsala se borba posle vodećeg gola Rosonera...

40. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Milan na San Siru! Spektakularna kontra Rosonera, Braim Dijaz bio je nečujan od početka utakmice, a onda je jedinom potezom doneo prednost četi Stefana Piolija! Španac je proigrao Leaa koji je na drugoj strani pronašao Ismaela Benasera, a Alžirac pogađa u bliži ugao - 1:0!

 

 

38. minut - Vrhunski potez Radeta Krunića koji se prelako oslobodio Zijelinskog. Iznervirao se Poljak zbog toga pa je sa leđa srušio reprezentativca Bosne i Hercegovine, te zaradio žuti karton!

35. minut - Nova prilika za Blankose! Karim Benzema je ovoga puta bio u ulozi asistenta pošto je sjajno proigrao Rodriga, Brazilcu je malo pobegla lopta pa je iz nešto teže situacije šutirao, dalo je to prostora za Arizabalagu da se dobro postavi i lako zaustavi udarac, ostaje 1:0!

32. minut - Žestok presing Milana na poslednju liniju, Aleks Meret je izbio loptu pravo do Rafaela Leaoa koji je poslao centaršut na drugu stativu, "prekratak" je bio Davide Kalabria - 0:0!

Foto: Reuters

30. minut - Ima sada Real sve u svojim rukama budući da vode sa 1:0, ne žure Blankosi, lopta je u njohvim nogama. Posle duge akcije ponovo je Karim Benzema bio u prilici posle centaršuta Rodriga, ali je još jednom Kulibali bio na pravom mestu. 

28. minut - Nižu se sada prilike u Madridu, nakon što je Čelsi umalo izjednačio, Blankosi su imali šansu da dupliraju prednost! Vinisijus Žunior šutirao je ka golu Plavaca, na mestu je bio Kepa Arizabalaga! 

24. minut - Mogao je Milan da povede na San Siru! Sjajno je odbrani Napolija pobegao Rafael Leao, otišao je Portugalac previše iskosa što je iskoristio Meret i zaustavio njegov pokušaj - 0:0!

23. minut - Milimetri su delili Plavce od izjednačenja! Kante je proigrao Risa Džejmsa, engleski reprezentativac dodao je Sterlingu koji je šutirao iz sjajne pozicije, ali je još bolje reagovao Tibo Kurtoa! 

21. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Real vodi protiv Čelsija golom Karima Benzeme! Najveće zasluge za prednost Blankosa idu na račun Vinisijusa Žuniora koji šutirao iz teške pozicije, Kepa je mogao loptu samo da odbije na nogu Francuza, a Benzema iz takvih pozicija ne greše - 1:0!

 

 

19. minut - Bilo je izuzetno uzbudljivo na startu obe utakmice, ali je utisak da je ritam opao i na San Siru i na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu...

16. minut - Oslobodio se Real uvodnog pritiska Čelsija i sada se igra uglavnom na polovini Plavaca. Pokušavaju centaršutevima Blankosi da pronađu Benzemu, ali za sada vazdušnim prostorom komaduje Kalidu Kulibali! 

13. minut - Prva šansa Reala u Madridu! Rodrigo je iskoristio grešku Enca Fernandeza, povukao kontru i proigrao Karima Benzemu! Francuz je posle jednog lažnjaka imao prostora da šutira, dobro je reagovao Kepa Arizabalaga! 

13. minut - Velika greška Fikaja Tomorija, Englez je predao loptu u noge Pjotru Zijelinskom, vezista Napolija se namestio i lepo gađao, ali je ponovo Menjon bio na pravom mestu! 

Foto: Reuters

11. minut - Daleko bolji početak Napolitanaca na San Siru. Ponovo je Hviča Kvarachelija imao šansu da matira Majka Menjona, još jednom je dobro reagovala odbrana Rosonera! 

8. minut - Pobegao je Rahim Sterling Kamavingi, morao je Francuz da ga ruši sa leđa na ivici kaznenog prostora. Od penala nema ništa, ali levi bek Reala dobija žuti karton, dok će Čelsi imati šansu da iz slobodnog udarca ugrozi Tiba Kurtou! 

7. minut - Uzvraća Milan istom merom, Sandro Tonali je poslao centaršut posle faula, Aleks Meret je boksovao samo do Braima Dijaza, a Španac se nije najbolje snašao pošto mu je lopta pobegla u gol-aut! 

5. minut - Nižu se prilike pred golom Milan! Napolitanci su napravili već četiri izgledne prilike, sada je pokušao Đovani Di Lorenco, kapiten gostiju šutirao je preko gola, ostaje 0:0!

Foto: Reuters

3. minut - KAKAV START... Imao je Kvarachelija veliku šansu u Milanu, a samo desetak sekundi kasnije Žoao Feliks mogao je da donese prednost Čelsiju! Pobegao je Portugalac Ederu Militau, ali je izvrsno postavljen bio Tibo Kurtoa - 0:0!

2. minut - VELIKA ŠANSA! Tek što je meč u Milanu počeo, Napoli je imao ogromnu šansu! Angisa je prošao po boku, poslao sjajnu loptu u peterac, loše je reagovao Menjon pa je Kvarachelija imao lak zadatak da pogodi prazan gol, ali je na pravom mestu bio Rade Krunić!

1. minut - Utakmice su počele! 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Real Madrida i Čelsija, odnosno Milana i Napolija. Sve detalje sa ovih utakmica možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija