• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

07.05.2023

19:11

GRADI SE "NOVA BOMBONJERA"! Bivši igrač Zvezde poručuje: NEMA ŠANSE, NE DAJU NAVIJAČI

printscreen

Fudbal

GRADI SE "NOVA BOMBONJERA"! Bivši igrač Zvezde poručuje: NEMA ŠANSE, NE DAJU NAVIJAČI

Podeli vest

Stadion Boke Juniors, čuvena "Bombonjera" mogao bi uskoro da ode u istoriju, pošto je u planu izgradnja duplo veće "Nove Bombonjere". Međutim, u izjavi za Informer, fudbaler Grafičara, koji je ponikao u Boki, Luis Ibanjez tvrdi - nema šanse, ne daju navijači

Jedan od najpoznatijih stadiona na planeti, čuvena "Bombonjera" uskoro bi moglo da zameni novo, moderno zdanje, koje će nositi jednostavan naziv "Nova Bombonjera". Ipak, sudeći po rečima nekadašnjeg igrača Boke i Crvene zvezde, Luisa Ibanjeza, od toga neće biti ništa, jer navijači ne dozvoljavaju.

 

Ideja je da novi dom "plavo-žutih" bude duplo veći od sadašnjeg, kapaciteta 112.000 mesta i na kilometar od postojećeg. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje prikazuju kako bi novi stadion trebalo da izgleda. Reč je o velelepnoj građevini smeštenoj na ušću reke Matanze u Atlantik. Udaljena bi bila oko kilometar od sadašnjeg stadiona.

 

 

Bivši levi bek Crvene zvezde Ibanjez smatra da od tog projekta neće biti ništa, jer navijači jednostavno ne dozvoljavaju. Za njih je "Bombonjera" jedna jedina i pristali bi eventualno na rekonstrukciju starog stadiona. Ali nikakva pomeranja ne dolaze u obzir.

- Ovo nije prvi put da se priča o izgradnji "Nove Bombonjere". Poslednja tri čoveka koja su se kandidovala za predsednika Boke Juniors u predizbornom programu konstantno su pričala o      novom projektu. Otkad sam bio mali, o tome sam slušao i do danas se ništa nije desilo. Možda je to ljudima teško da shvate, ali svaki navijač Boke emotivno je vezan za to mesto. Evo, naježio sam se dok pričam. Nema šanse da se dozvoli pomeranje. Može samo rekonstrukcija, ali tu dolazimo do novog problema - objašnjava momak rođen u Buenos Ajresu. 

Foto: Starsportphoto©

Luis Ibanjez

Oko stadiona, konkretno iza tribina koje bi trebalo proširiti, nalaze se kuće i ljudi koji u njima žive ne žele da ih prodaju ili traže nerealno visoke svote novca.

- Mnogo puta je grad pokušavao da pregovara sa tim ljudima i ponudi im razumne sume novca, ali ništa se nije desilo. Oni traže i do tri puta više od realne cene kako bi se odselili. Jednom je bilo blizu dogovora, ali opet je negde zapelo. Ma sve i da se to reši, sve i da vlasti raščiste celo naselje, navijači opet neće dozvoliti da stadion bude negde drugo izgrađen. Znam da se pričalo baš o toj lokaciji ušća reke u Atlantik. To je recimo nekih kilometar od "Bombonjere" vazdušnom linijom, ali ako se ide okolo, ima i tri, četiri kilometra. Nema šanse tamo da bude. Navijači Boke su ludi potpuno, to nigde nikad nisam video - zaključuje Ibanjez.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija