• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

23:07

VEČE PREOKRETA U LIGI KONFERENCIJA! Bazel režirao ČUDO, Vest Hem JEDVA sa Holanđanima!

epa

Fudbal

VEČE PREOKRETA U LIGI KONFERENCIJA! Bazel režirao ČUDO, Vest Hem JEDVA sa Holanđanima!

Podeli vest

Fudbaleri Bazela nakon preokreta savladali su Fiorentinu - 2:1 (0:1), a istim rezultatom Vest Hem je slavio protiv AZ Alkmara u prvim utakmicama polufinala Lige konferencija.

Šok! Muk! Bila je Fiorentina na pragu velike pobede u prvom meču polufinala Lige konferencija protiv Bazela, a onda se za 20 minuta sve raspalo. Švajcarski velikan je posle preokreta uspeo da dođe do pobede na Artemio Frankiju pa je pred Italijanima pakleno težak zadatak da za sedam dana nadoknadi minus - 1:2 (1:0) 

Bila je Fiorentina daleko bolji rival od starta meča, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je već u 25. minutu. Iako nije delovalo da Viola može do gola odjednom je napadač Artur Kabral ostao sam pred golom Bazela i surovo kaznio lošu reakciju protivničke odbrane. Ipak, Brazilac iz poštovanja prema bivšem klubu nije želeo da proslavi pogodak. 

Nastavila je Fiorentina da pritiska do kraja prvog poluvremena, Bazel nije mogao pošteno da priđe kaznenom prostoru domaćina, te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću za četu Vinćenca Italijana. Nešto organizovanije delovali su Švajcarci na startu drugog poluvremena i potvrda toga stigla je posle samo dvadesetak minuta. 

Foto: Tanjug/AP

Golobradi Diuf je došao do lopte na sredini terena, vukao je više od 40 metara, a onda sjajno gađao za erupciju među gostujućim navijačima. Morao je da reaguje Italijano i na teren pošalje Kastrovilija i Brekala. Ipak, nije to dalo željene rezultat pošto je Bazel u finišu meča došao do kompletnog preokreta! 

U drugom minutu sudijske nadoknade slabo je reagovala odbrana Fiorentine nakon prekida, do lopte je stigao Darijan Maleš koji je vratio u srce kaznenog prostora gde je spreman čekao Amaduni i doneo pobedu Bazelu! 

U drugom polufinalu Lige konferencija sastali su se Vest Hem i AZ Alkmar, a holandski tim bio je na pragu još jednog čuda. Nakon što su eliminisali Lacio u prethodnoj fazi takmičenja izabranici Paskala Jansena još jednom su oduševili Evropu pošto su u većem delu utakmice bili bolji rival od Čekićara. Ipak, suvi kvalitet i nešto duža klupa Dejvida Mojesa donela je trijumf premijerligašu koji će u Holandiju nositi minimalnu prednost - 2:1 (0:1). 

Bio je AZ lišen pomoći dva veoma bitna šrafa - Miloš Kerkez zbog žutih kartona nije imao pravo nastupa, baš kao ni Bruno Martins Indi koji je bio van sastava zbog povrede. Ipak, to Holanđanima nije smetalo budući da su golom Rijndersa u 42. minutu poveli sa 1:0. 

Foto: Tanjug/AP

Morao je Vest Hem da se otvori na startu drugog poluvremena, zaigrali su Čekićari znatno ofanzivnije. Već u 60. minutu Boven je imao veliku šansu, ali je lopta otišla pored gola. Nekoliko trenutaka kasnije golman gostiju Metju Rajan neoprezno je reagovao u kaznenom prostoru pa je glavni arbitar Halil Umut dosudio penal koji je u gol pretvorio Said Benrama. 

Raspala se igra gostiju nakon izjednačenja Vest Hema, a kompletan preokret domaćeg sastava potvrdio je Mikel Antonio u 76. minutu. Jamajčanin se najbolje snašao posle gužve u kaznenom prostoru i osigurao lepu prednost Čekićarima pred revanš u Alkmaru za sedam dana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija