• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2023

10:30

ARTETINA POSLEDNJA NADA JE NJEGOV EVERTON! Mogu li "karamele" na "Gudisonu" da zaustave MANČESTER SITI?

AP/Photo

Fudbal

ARTETINA POSLEDNJA NADA JE NJEGOV EVERTON! Mogu li "karamele" na "Gudisonu" da zaustave MANČESTER SITI?

Podeli vest

Dani odluke u Premijer ligi! Fudbaleri Evertona danas (15 časova) dočekuju Mančester siti na svom "Gudisonu" u meču koji ima višestruki značaj za konačan raspored na tabeli najatraktivnijeg šampionata Evrope.

"Karamele" bi eventualnom pobedom napravile ogroman korak u borbi za opstanak, jer su trenutno prvi tim iznad zone ispadanja. U isto vreme, klub sa "Gudisona" bi do daske zakuvao šampionsku trku i učinio uslugu Arsenalu, koji bi u tom slučaju mogao pobedom nad Brajtonom (17 časova) mogao da priđe vodećim "građanima" na bod zaostatka.

Tome se nada i menadžer "tobdžija", Mikel Arteta, koji je inače šest sezona nosio dres Evertona, od 2005. do 2011. i za to vreme je klub iz Liverpula bio maltene redovan učesnik evrokupova i 2009. godine stigao je do finala FA kupa.

- Znaćemo rezultat meča na "Gudisonu" pre nego što izađemo na megdan Brajtonu. Naravno da ćemo se interesovati, a i nemoguće je da se pravimo ludi, da nas ne interesuje. Da li ćemo gledati Everton - Siti? Verovatno nećemo, ipak moramo da se fokusiramo na svoj meč i da se pripremimo na pravi način - rekao je Arteta.

Svestan je, međutim, i španski stručnjak da je jako težak posao pred fudbalerima Šona Dajča pošto im u goste dolazi mašinerija Pepa Gvardiole koja je u poslednjih deset ligaških utakmica zabeležila isto toliko pobeda. Jedan od tih trijumfa bio je upravo nad Arsenalom u direktnom obračunu za prvo mesto (4:1).

"Građani" su trenutno prvi na tabeli sa 82 boda, dok Arsenal ima samo bod manje, a oba tima zaključno s današnjim mečevima imaju da odigraju po tri utakmice do kraja sezone.

Everton nije u toliko impresivnoj formi, ali navijače "karamela" može da raduje odlično izdanje ekipe na poslednjem susretu protiv Brajtona (5:1). 

Dvajt Meknil je u tom susretu bio izuzetan, upisavši dva gola i jednu asistenciju. Otkako je Dajč preuzeo klupu Evertona u februaru, Meknil je učestvovao u postizanju više golova od bilo kog drugog igrača Premier lige (pet golova, dve asistencije).

Foto: AP/Photo

 

Pobedom nad Brajtonom, "plavi" iz Liverpula su prekinuli niz od sedam utakmica bez pobede (četiri remija, tri poraza). To je ujedno bila i prva utakmica u kojoj su postigli više od jednog gola još od 22. oktobra kada su savladali Kristal Palas 3:0 i prva pobeda u gostima od 2. oktobra (2:1 Sautempton).

"Gudison Park" je daleko od neosvojive tvrđave ove sezone, pošto su domaćini ekipa koja je postigla najmanje golova na svom terenu u Premijer ligi ove sezone, svega 15.

Nalaze se na 17. mestu, iznad zone ispadanja "za dlaku", pošto imaju samo bod više od "davljenika" Lidsa, odnosno dva od Lestera.

Foto: Tanjug/AP

 

Sada im "na noge" dolazi tim Mančester sitija koji je neporažen u 21. utakmici u svim takmičenjima, od kojih su trijumfovali u čak 17, a tri od četiri remija su bili u Ligi šampiona. Za poraz u Premijer ligi ne znaju od 5. februara, kada ih je porazio Totenhem 1:0.

Zanimljivo je da je ovaj meč trebalo da bude odigran u subotu, ali je termin naknadno promenjen, jer se u Liverpulu juče održavalo finale izbora za pesmu Evrovizije. Promena je termina ne odgovara Sitiju, jer će imati manje vremena za pripremu revanš meča polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida, pa se zbog toga bunio i menadžer "građana" Pep Gvardiola.

- Nije mi to jasno, ne mogu ni da razumem ni da opravdam takvu odluku. Isto tako, ne pada mi na pamet da se oko toga dalje raspravljam, kad već nemam nikakvu mogućnost da utičem na konačnu odluku. Ne odgovara nam, ali moraćemo da se prilagodimo - rekao je Gvardiola.
 

Kladionice daju malu šansu Evertonu, te je kvota na njihov eventualni trijumf 7.50, odnosno 5.25 za nerešeni rezultat sa silovitim "građanima" iz Mančestera.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija