• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2023

19:46

NESTVARNE BROJKE DUŠANA TADIĆA! Srbin ponovo ZAPUŠIO USTA kritičarima! Peta "DABL-DABL" sezona za KAPITENA Ajaksa!

EPA

Fudbal

NESTVARNE BROJKE DUŠANA TADIĆA! Srbin ponovo ZAPUŠIO USTA kritičarima! Peta "DABL-DABL" sezona za KAPITENA Ajaksa!

Podeli vest

Srpski fudbaler Dušan Tadić završio je i petu vezanu sezonu sa dvocifrenim brojem golova i asistencija.

Daleko od toga da Ajaks može da bude zadovoljan sezonom budući da Kopljanici nisu uspeli da dođu do trofeja u ovoj takmičarskoj godini. Najviše kritika zbog loših igara velikana iz Amsterdama stizalo je "na adresu" Dušana Tadića, ali su sve neosnovane budući da je srpski reprezentativac odigrao još jednu izvanrednu sezonu. 

Fudbaleri Ajaksa savladali su Groningem sa 3:2 u 32. kolu Eredivizije, a prvi gol za Kopljanike postigao je upravo Tadić. Kapiten Srbije tako je stigao do petog uzastopnog "dabl-dabl" učinka u Erediviziji! Da objasnimo - Tadić je poslednjih pet godina postizao dvocifren broj golova i asistencija! 

 

 

Od kako je došao u Ajaks, Tadić se nametnuo kao lider generacije. Ubrzo je dobio i kapitensku traku, a od igrača u sastavu jedini je bio član ekipe koja je igrala polufinale Lige šampiona. Tu sezonu završio je sa 28 golova i 13 asistencija, godinu dana kasnije postigao je 11 pogodaka i podelio 14 uspešnih dodavanja i sa tim trendom nastavio je sve do danas! 

Tadić je u sezoni 2020/21. upisao 14 golova i 18 asistencija, naredne 13 golova i 19 asistencija, a ove sezone deset pogodaka i 16 uspešnih dodavanja. Nestvarne brojke posebno kada na sve to dodamo i brojne kritike koje stižu na račun srpskog reprezentativca tokom poslednjih meseci. 

Foto: EPA

Ipak, utisak je da je Tadić, kao najiskusniji u timu, poneo najveći teret zbog slabe sezone. Ajaks se dva kola uoči kraja sezone nalazi na trećem mestu sa čak pet bodova manje od drugoplasiranog PSV-a i ostale su im samo matematičke šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija