• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

14:07

DA LI VAM SE DOPADA? FIFA predstavila logo za Mundijal 2026. godine! (FOTO)

printscreen/fifa

Fudbal

DA LI VAM SE DOPADA? FIFA predstavila logo za Mundijal 2026. godine! (FOTO)

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) predstavila je u Holivudu logo za Mundijal 2026, koji će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

Zanimljivo je da će svaki od 16 gradova domaćina imati svoj brend logoa sa jedinstvenim bojama, saopštila je FIFA. 

Jedan od stadiona na kojima će se igrati Svetsko prvenstvo u fudbalu je velelepno izdanje poznato kao "SoFi stadion" , dom Los Anđeles Remsa i Čardžersa iz Nacionalne fudbalske lige (NFL).

 

 

Mnogo velikana fudbala obrelo se na otkrivanju logoa koji će predstavljati najveći sportski događaj u 2026, među njima i Ronaldno Nazario de Lima.

- Igranje na Svetskom prvenstvu je ostvarenje sna za svakog fudbalera. U Brazilu deca od malih nogu maštaju o Mundijalu, to je nešto prelepo - rekao je čuveni "Zuba" .

Foto: AP/Photo

 

Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino bio je oduševljen činjenicom da će se Mundijal odigrati baš na Severno-Američkom kontinentu i priznao da mu je velika čast što upravo on uručuje pehar osvajaču. 

- Fudbal je neverovatna emocija. Veliki je ponos kada možete nekome da uručite trofej prvaka sveta. Taj šampionat iziskuje mnogo emocija iz igrača, navijača, čitave zemlje koja je pobedila. To je mnogo radosti i sreće. Neverovatan i jedinstven osećaj - rekao je Infantino.

Foto: Reuters

 

Svetsko prvenstvo, 23. po redu, održaće se u 16 gradova širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika, a na takmičenju će po prvi put nastupati 48 reprezentacija.

Gradovi domaćini biće: SAD - Njujork ,Dalas, Kanzas Siti, Hjuston, Atlanta, Los Anđeles, Filadelfija, Sijetl, San Francisko, Boston i Majami, Meksiko - Meksiko Siti, Monterej i Gvadalhara, Kanada - Toronto i Vankuver.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija