• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2023

20:30

NEĆE TO PROĆI TEK TAKO! Real prijavio TUŽILAŠTVU rasističke uvrede Vinisijusu!

Tanjug

Fudbal

NEĆE TO PROĆI TEK TAKO! Real prijavio TUŽILAŠTVU rasističke uvrede Vinisijusu!

Podeli vest

Real Madrid je oštro osudio uvrede na rasnoj osnovi upućene svom igraču Vinisijusu Žunioru i saopštio da je slučaj prijavio španskom tužilaštvu.

Real je izgubio na gostovanju od Valensije 1:0, a brazilski fudbaler je ponovo bio na meti rasističkih uvreda.

Vinisijus je rekao da španska liga sada pripada rasistima, ali da će se boriti do kraja.

- Ova dešavanja predstavljaju direktan napad na društveni i demokratski model suživota naše države zasnovan na vladavini prava - saopštio je Real.

Zvezdi Reala su u međuvremenu stigle brojne poruke podrške.

- Nisi sam. Mi smo sa tobom i podržavamo te - naveo je napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape.

Foto: Tanjug

Kilijan Mbape

Mnogi su pozvali da se hitno donesu mere posle neprekidnih napada na Vinisijusa, među kojima i njegov čuveni sunarodnik Ronaldo, koji je svojevremeno igrao za Real.

- Još jedan slučaj rasizma protiv Vinisijusa u španskoj ligi. Dokle? Sve dok postoji nekažnjivost, biće i rasizma - naveo je Ronaldo..

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino izrazio je "potpunu solidarnost" sa Vinisijusom.

Foto: reuters

U poslednje dve sezone španska liga dobila je devet sličnih zvaničnih žalbi zbog uvreda na rasnoj osnovi Vinisijusa, ali su tužioci odložili većinu slučajeva.

Navijači su kažnjavani i bio im je zabranjen ulaz na stadion zbog tih uvreda, ali će za to pred sudom odgovarati jedino navijač Majorke.

Predsednik španske lige Havijer Tebas kritikovao je Vinisijusa jer napada ligu, rekavši da se napadač nije pojavio na razgovorima o rasizmu koje je sam tražio.

Vinisijus nije bio zadovoljan tom izjavom.

- Umesto da kritikuje rasiste, predsednik lige napada mene na društvenim mrežama. Iako možete reći drugačije ili se pravite da ne primećujete, slika vašeg šampionata je poljuljana. Izostavljajući sebe, izjednačavate se sa rasistima. Nismo prijatelji pa da razgovaramo o rasizmu. Želim akcije i kazne - naveo je Vinisijus.

Liga tvrdi da nema velika ovlašćenja, odnosno da je na lokalnim vlastima da preduzmu mere protiv počinilaca i Fudbalskog saveza i da kazni klubove i sudije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija