• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2023

06:40

POLA LIGE ŠAMPIONA VEĆ POPUNJENO! Tu je Zvezda, a čeka se još 16 učesnika!

Starsportphoto

Fudbal

POLA LIGE ŠAMPIONA VEĆ POPUNJENO! Tu je Zvezda, a čeka se još 16 učesnika!

Podeli vest

U grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone boriće se 32 ekipe, a već sada je poznato 16 učesnika, dok se preostalih 16 traži u narednih nekoliko nedelja.

Budući da će velika reforma Lige šampiomna stupiti na snagu od 2024. godine, u narednoj sezoni će poslednji put biti grupna faza sa 32 tima.

Premijer liga, La Liga, Serija A i Bundesliga su dale po četiri kluba, a po dva idu Francuskoj i Portugalu. Pored toga, plasmanom u grupnu fazu biće zbog nacionalnog koeficijenta nagrađeni šampioni Holandije, Austrije, Škotske i Srbije.

Od preostalih osam ulaznica, šest će biti dodeljeno putem kvalifikacija. Pored toga, aktuelnim šampionima i pobednicima Lige Evrope dozvoljeno je da učestvuju, pa čak i da se nađu u prvom šeširu u žrebu - baš kao i šampioni najboljih nacija.

Ako se pobednici Lige šampiona već kvalifikuju kroz ligu - kao što bi bio slučaj sa Mančester Sitijem i eventualno Interom iz Milana - 11. najbolja asocijacija na UEFA rang listi će imati koristi - ove godine to je Ukrajina, a tamo je još sve otvoreno i tri tima se bore za titulu.

Ako su pobednici Lige Evrope već u Ligi šampiona, Francuska, koja je peta na UEFA rang listi, dobija fiksno treće mesto. To je gotovo nemoguće u ovogodišnjem finalu Lige Evrope u duelu između Rome i Sevilje. Verovatnije je da će Italija ili Španija dobiti peto mesto.

U Italiji je verovatno i Lacio u grupnoj fazi, a blizu plasmana su Inter i Milan, iako ima da se odigraju još dva kola.

U Bundesligi Union Berlin drži četvrto mesto sa istim brojem bodova kao i Frajburg (59). U poslednjem kolu Berlinci dočekuju Verder i pobedom će se plasirati u Ligu šampiona, dok Frajburg ima teško gostovanje u Frankfurtu.

U Engleskoj uz Siti i Arsenal Njukasl i Mančester Junajted najverovatnije će igrati grupnu fazu, dok se u Španiji Real Sosijedad nalazi najbliže da se pridruži Barsi, Atletiku i Realu jer ima +5 u odnosu na petoplasirani Viljareal tri kola do kraja.

U Francuskoj Lens je za sada najbliže jer ima +5 u odnosu na Marsej dva kola pre kraja.

Ovih 16 timova već se plasiralo u grupnu fazu Lige prvaka:

Nemačka: Borusija Dortmund, Bajern, Lajpcig (+1)
Engleska: Mančester Siti, Arsenal (+2)
Španija: Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid (+1)
Italija: Napoli (+3)
Francuska: Pariz Sen Žermen (+1)
Portugal: Benfika, FC Porto

Srbija : Crvena zvezda
Holandija: Fejenord
Austrija: Salcburg
Škotska: Seltik
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija