• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2023

22:30

SRAMNE REČI LEGENDARNOG GOLMANA: Vinisijus je sam kriv za rasizam

Tanjug/AP

Fudbal

SRAMNE REČI LEGENDARNOG GOLMANA: Vinisijus je sam kriv za rasizam

Podeli vest

Legendarni španski golman Pepe Reina govorio je o rasizmu u španskom fudbalu, posebno o neprijatnim uvredama kojima je izložen Vinisijus Žunior.

Nekadašnji golman Liverpula i Napolija, koji trenutno nastupa za Viljareal, mišljenja je da rasiste treba ukloniti sa tribina - dodao je i da Španija nije rasistička zemlja, bar ne više od drugih, te da bi Brazilac trebalo da postupa bolje tokom utakmica kako ne bi izazivao reakciju navijača.

- Prvo da kažem, treba se stati na put svakom vidu rasizma. Ne verujem da postoji rasizam na svim stadionima u Španiji, niti da su takvi. Te tipične budale moramo da dovedemo u red. Potrebno je identifikovati ih i izreći im doživotnu zabranu prisustvu utakmicama. Četvoro, osmoro ili hiljadu navijača koji su Vinisijusa nazivali majmunom, moraju biti osuđeni zbog svojih postupaka, počeo je Reina, pa nastavio:

Foto: Reuters

Pepe Reina

- Kada smo to rekli, moram da pomenem da nekada nije u pitanju rasizam. Već reakcija prema postupcima određenog igrača. Verovatno zbog toga što mnogo govore tokom meča, ili zbog izjava pred meč. Dešavalo se svima, čak i meni. Što manje provocirate navijače na tribinama, što manje protestujete kod sudija, više poštovanja imate od svih, rekao je Reina u razgovoru za "Marku".  

Španac smatra da Vinisijus ne treba da trpi rasistička zlostavljanja, ali da ne radi mnogo toga da pomogne sebi u datoj situaciji.

Foto: Tanjug/AP

- Moj skroman savet Vinisijusu je da se više posveti igri, da bude sjajan fudbaler. Na putu je da postane jedan od najboljih igrača na svetu. Ali ponašanje na terenu mora da prati njegov rast. Tada će imati više poštovanja svojih rivala. Ne sme da dozvoli da svaki gostujući meč doživljava kao rat na život i smrt - rekao je Reina.

Podsetimo, Vinisijus se našao na udaru navijača Valensije, nakon čega je ušao u sukob sa igračima "slepih miševa", zbog čega je dobio crveni karton, ali je odluka o njegovoj suspenziji nakon meča stavljena van snage.

Ovo nije bio prvi put da trpi uvrede gostujućih navijača. Isto je doživeo na gostovanju Osasuni, Majorki, Real Valjadolidu i Atletiko Madridu. Upravo je protiv gradskog rivala Reala poređen sa majmunom i to na nacionalnoj televiziji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija