• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

19:10

BAJERN SE VRAĆA NA STARE STAZE! Dva najpoznatija funkcionera ponovo će se pitati za sve na "Alijanc Areni"! Spremaju ozbilju čistku!

EPA

Fudbal

BAJERN SE VRAĆA NA STARE STAZE! Dva najpoznatija funkcionera ponovo će se pitati za sve na "Alijanc Areni"! Spremaju ozbilju čistku!

Podeli vest

Legendarni Uli Henes (71) i Karl-Hajnc Rumenige (67), prema pisanju nemačkih medija, ponovo će imati glavnu ulogu u minhenskom Bajernu, koji je u nedavno završenoj sezoni na srećan način došao do titule šampiona Nemačke.

Poznati dvojac, zaslužan za najveće uspehe slavnog giganta u 21. veku, ponovo će preuzeti brigu o Bajernu, koji je na kraju sezone smenio doskorašnjeg direktora Olivera Kana i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako prenose nemački mediji, Rumenige je ponovo kooptiran u Nadzorni odbor kluba, dok će Henes voditi glavnu reč u klubu i to sa pozicije počasnog predsednika. Njih dvojica nisu bili zadovoljni kako je klub izgledao u drugom delu sezone, kada su ispali od Mančester sitija u Ligi šampiona i na kraju na jedvite jade osvojili titulu u Nemačkoj.

Foto: EPA

Rumenige i Henes na jednoj utakmici Bajerna iz 2018. godine

Iako neće imati direktorske funkcije, suštinski će se za sve pitati. Upravo je Henes, kao siva eminencija kluba, uručio otkaz Kanu i Salihamidžiću. Nedavno je izjavio da ima obavezu da pomogne Bajernu.

- Trebalo mi je malo vremena da smirim suprugu nakon što je čula da se vraćam aktivnom radu u Bajernu. Ali, osećam potrebu da budem uz klub u kojem sam proveo 40 godina kao igrač i funkcioner. Moramo da uradimo sve da vratimo stabilnost klubu i da smirimo situaciju - rekao je Henes.

Ono što je ovaj dvojac funkcionera najviše zamerio Kanu i Salihamidžiću je smena Julijana Nagelsmana i postavljanje Tomasa Tuhela na mesto trenera. Iako su pružili podršku i novom treneru, smatraju da ta smena nije smela da se dogodi.

Sada će, kao što je to bio slučaj i ranije, biti zaduženi za stabilizaciju kluba. Na mesto sportskog direktora, umesto Salihamidžića, postavili su Maksa Eberla, dok je klupski direktor, funkcija koju je obavljao Kan, sada poverena poznatom bankaru Janu Kristijanu Drezenu.

Osim što su promenili direktore, spremaju ozbiljnu čistku i u igračkom kadru. Pred odlaskom iz kluba su, kako mediji navode, čak sedam vrhunskih fudbalera. To su Sadio Mane, Liroj Sane, Serž Gnabri, Buna Sar, Marsel Zabicer i Aleksandar Nibel, kao i francuski defanzivac Benžamin Pavar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija