• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

10:01

TRAGEDIJA ITALIJANSKOG FUDBALA! Vratili se na veliku scenu, pa izgubili sva tri evropska finala! (FOTO)

EPA

Fudbal

TRAGEDIJA ITALIJANSKOG FUDBALA! Vratili se na veliku scenu, pa izgubili sva tri evropska finala! (FOTO)

Podeli vest

Italijanski fudbal doživeo je pravu sportsku tragediju u poslednjih desetak dana, pošto su klubovi iz ove zemlje izgubili sva tri evropska finala! Tako nešto dogodilo se po prvi put u istoriji, pa će 2023. godina ostati upamćena kao vrlo bolna za klubove iz Serije A, bez obzira na to što su se, na neki način, vratili u sami evropski vrh. Naravno, reč je o Romi, Fiorentini i Interu.

Poslednji u nizu koji su doživeli brodolom u finalu bili su fudbaleri Intera, koji su u subotu uveče na stadionu “Ataturk” u Istanbulu poraženi od Mančester sitija sa 1:0. Presudio im je Gvardiolin specijalac Rodri. Neko bi rekao da je Inter samim plasmanom u finale napravio ogromnu stvar, što i jeste tačno ako se zna kroz kakvu je krizu prolazio taj klub od čuvene 2010. godine, kada su osvojili i Ligu šampiona, i italijansko prvenstvo i tamošnji kup.

Foto: Tanjug

 

Međutim, svaki poraz u finalu je veoma bolan, jer su “neroazuri” bili tako blizu, a opet tako daleko. Zasluženo je Mančester siti osvojio trofej, nema tu nikakve dileme, ali Inter je parirao vrlo dobro sve do sredine drugog poluvremena. Jednostavno, ekipa Simonea Inzagija udarila je na jačeg i nije uspela da napravi jednu od najvećih senzacija u istoriji evropskih finala.

Ako su šanse Intera za evropski trofej bile vrlo male, svakako su Roma i Fiorentina bile makar ravnopravne sa Seviljom, odnosno Vest Hemom.

Foto: EPAIMAGES

 

Rimljani su u finalu Lige Evrope imali Sevilju, tim koji je u poslednjih 17 godina čak sedam puta osvojio to takmičenje. Adut Rome bio je Žoze Murinjo i iskusna ekipa, čak su i poveli sa 1:0 golom Paula Dibale, ali… Sevilja je ponovo dokazala da je stvorena za drugo po jačini takmičenje u Evropi. Prvo je izjednačila, autogolom Manćinija, a onda preko penala potvrdila psihološku snagu u ovom takmičenju. Ponovo ga je osvojila, sedmi put i tako dokazala da je španska Primera ipak na malo većem nivou u odnosu na Seriju A.

Foto: EPA

 

Vrlo bolno je bilo i za navijače Fiorentine u finalu Lige konferencije sredinom ove sedmice. Vest Hem je osvojio treće po jačini evropsko takmičenje i to je bila još jedna pobeda Premijer lige nad Serijom A. Ruku na srce, bolji je bio Vest Hem, ali Fiorentina itekako ima za čime da žali. Poveo je engleski tim preko Saida Benrame, izjednačio je Đakomo Bonaventura, a evropski trofej “čekićarima” doneo je Džerod Bouen.

Uledio je, potom, u subotu i pomenuti poraz Intera, koji je kompletirao italijansku tragediju – tri finala i tri poraza, prvi put u istoriji. S jedne strane, veoma bolan udarac za klubove iz ove države. Sa druge, najava boljih dana u italijanskom “kalču”, s obzirom da su u poslednjih 13 godina imali samo dva evropska osvajača – Inter 2010. u Ligi šampiona i Romu prošle godine u Ligi konferencija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija