• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2023

23:52

"VATRENI" RAZBILI HOLANĐANE U PRODUŽECIMA! Hrvati će se boriti za trofej u Ligi nacija

AP PHOTO

Fudbal

"VATRENI" RAZBILI HOLANĐANE U PRODUŽECIMA! Hrvati će se boriti za trofej u Ligi nacija

Podeli vest

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u finale Lige nacija.

"Vatreni" su večeras u Roterdamu posle produžetka pobedili Holandiju sa 4:2 (0:1) u prvom polufinalu završnog turnira Lige nacija.
Fantastičan meč viđen je na stadionu "De Kujp", brojni preokreti i čak šest golova. Ekipa Zlatka Dalića tako će se u nedelju boriti za trofej u Ligi nacija, a rival u finalu biće im Španija ili Italija, koje se večeras sastaju u drugom polufinalnom okršaj.

Foto: AP PHOTO

Početak meča u Holandiji nije nagovestio goleadom, jer smo u prvih 45 minuta gledali taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, a "oranje" je iz jedine prave akcije stiglo do vođstva. Igrao se 34. minut kada je domaćin preko Donijela Malena stigao do vođstva. 

Hrvati su od starta drugog poluvremena delovali motivisanije i agresivnije, pa su i zasluženo stigli do izjednačenja u 55. minutu i to sa bele tačke. Luka Modrić je prvo ukrao loptu Kodiju Gakpu, koji ga je potom oborio, a precizan sa 11 metara bio je Andrej Kramarić. U nastavku trećeplasirani tim sa Mundijala u Kataru igrao je rasterećenije, što im je pomoglo da stignu do preokreta u 73. minutu golom Maria Pašalića. Ipak, izabranici Ronalda Kumana nisu se predavali i u 96. minutu stigli do izjednačenja pogotkom Noa Langa za radovanje na tribinama u Roterdamu.

Foto: AP PHOTO

Očekivalo se da će Hrvati nakon šokantno primljenog gola u nastavku pasti, ali se desilo suprotno. 
Selektor "vatrenih" tada je napravio sjajan potez i u igru ubacio Bruna Petkovića što mu se isplatilo već u 98. minutu. Golgeter Dinama je sa nekih 25 metara tukao i pogodio bliži ugao gola "oranja" za 3:2. Do kraja Hrvati su imali potpunu inicijativu, a sve dileme oko pobednika i plasmana u finale rešio je Modrić pogotkom iz jedanaesterca u 116. minutu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 10 meseci

... svaka im čast - ... Srbija je obično fudbalsko govno

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija