• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

19:45 >> 22:40

"ORLOVI" NOSE BOD IZ RAZGRADA! Srbija izjednačila protiv Bugarske u poslednjem minutu! (FOTO+VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

"ORLOVI" NOSE BOD IZ RAZGRADA! Srbija izjednačila protiv Bugarske u poslednjem minutu! (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Naša fudbalska reprezentacija uspela je večeras u Razgradu da odigra 1:1 u 4. kolu G grupe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrali su jednu od najslabijih utakmica u poslednje vreme, ali su prelepim golom Darka Lazovića u 96. minutu uspeli da izbegnu poraz od Bugarske!

Iako su "orlovi" imali inicijativu i veći posed lopte, izostala je mnogo bolja igra u završnici. Ekipa koju sa klupe vodi naš nekadašnji reprezentativac i selektor Mladen Krstajić došla je u vođstvo u 47. minutu preko kapitena Despodova.

Dobre šanse za našu selekciju propustili su Joveljić i Jovanović, ali je potom prvotimac Verone, koji je na teren ušao u 71. minutu, poslao "bombu" sa 15 metara, sprečio bruku i prvi neuspeh u ovom ciklusu. 

Narednu utakmicu Srbija će odigrati kod kuće, 7. septembra protiv Mađarske.

BUGARSKA - SRBIJA 1:1 (0:0)

Strelac: Despodov (47) - Lazović (96)

Stadion: Ludogorec Arena

Kapacitet: 10.423

Sudija: Krejg Poson (Engleska)

Žuti kartoni: Petkov, Rusev, Đulgerov (Bugarska), Milenković, Pavlović (Srbija).

BUGARSKA (4-4-2): Đulgerov – Popov (od 86. Galčev), Antov, Hristov, Gruev - Petkov, Iliev (od 66. Stefanov), Kraev, Čočev (od 66. Krastev) – Rusev (od 86. Petrov), Despodov (od 78. Delev).

Selektor: Mladen Krstajić

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković Savić– Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković (od 71. Lazović), Maksimović (od 81. Grujić), Lukić (od 58. Jovanović), Kostić (od 71. Mladenović) – Tadić, S. Milinković Savić – Joveljić.

Selektor: Dragan Stojković

UŽIVO

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

96. minut - GOOOOOOOL! Bomba Darka Lazovića u poslednjoj sekundi - 1:1.

92. minut - Ponovo Joveljić i ponovo je izblokiran, ovog puta sa tri-četiri metra. Mogao je Dejan da se proslavi na ovoj utakmici.

89. minut - KAKVA ŠANSA ZA JOVELJIĆA! Sjajnu akciju odigrali su Tadić i Mladenović, usledila je povratna za mladog napadača, ali je njegov šut sa desetak metara izblokiran. Ovo je bio zicer za 1:1.

Foto: Starsportphoto

 

87. minut - Srbija je pred prvim porazom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Ovo je jedna od najslabijih partija naše selekcije u poslednje vreme.

80. minut - Tenzija je sve veća, nervozni su srpski reprezentativci. Joveljić je ušao u sukob sa golmanom Đulgerovim, obojica su dobili po žute kartone.

75. minut - Koliko je samo centaršuteva Dušan Tadić večeras uputio u kazneni prostor Bugarske, ovoga puta je Joveljić zakasnio i propustio priliku da izjednači.

73. minut - Novi korner za goste, šesti na utakmici, ali još jednom naši momci nisu uspeli da upute šut u okvir gola. Slaba, baš slaba igra Piksijevog tima.

Foto: Starsportphoto

 

69. minut - KOLIKO SREĆE ZA SRBIJU! Odlično je Krastev prošao po desnoj strani i šutirao, ali je prečka spasila našu reprezentaciju.

67. minut - Postali su "orlovi" ofanzivniji ulaskom drugog centarfora Đorđa Jovanovića umesto Saše Lukića, napadamo uglavnom preko bokova, ali i dalje nedostaje realizacija.

64. minut - Gužva u šesnaestercu Bugarske, pao je Strahinja Pavlović, ali je Poson samo odmahnuo rukom.

Foto: Starsportphoto

 

60. minut - Još jedna dobra prilika za Krstajićeve izabranike. Posle slobodnog udarca i centaršuta s desne strane, glavom je šutirao Čočev, lopta je prozujala pored stative.

59. minut - Bolje je Bugarska otvorila drugi deo utakmice. Rusev i Despodov prave najviše problema.

50. minut - Pokušava Srbija da dođe do izjednačenja, ali odbrani su čvrsti u odbrani i koriste svaku priliku da zaprete iz kontranapada.

Foto: Starsportphoto

 

47. minut - KAKAV ŠOK ZA SRBIJU, VODI BUGARSKA! Loše je reagovala naša odbrana, dozvolili smo domaćim igračima da nam se ušetaju u peterac, Iliev je ostavio sjajnu povratnu, a kapiten Despodov zatresao mrežu sa desetak metara.

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad ima Srbija.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minut - Dugo je trajala ova akcija naše selekcije, na kraju je Saša Lukić šutrirao sa distance i to slabo. Lopta je završila u rukama golmana Đulgerova.

38. minut - Dve dobre akcije Srbije i oba puta je mladi Dejan Joveljić bio u ofsajdu. I dalje nemamo šut u okvir gola.

 

 

32. minut - Odmah su Piksijevi izabranici uzvratili, preko Joveljića, pa potom i Tadića, ali ostaje 0:0.

31. minut - AUUUUU, KAKVA ŠANSA ZA DOMAĆINA! Naša odbrana je loše postavila ofsajd zamku, Gudelj je zakasnio da izađe. Rusev je dobio sjajnu loptu i istrčao sam ispred Vanje Milinković Savića, ali je sa 13-14 metara šutirao pored gola.

Foto: Starsportphoto

 

30. minut - prva ozbiljnija šansa za Bugarsku. Gudelj nije uspeo da izbije loptu glavom, ona se odbila do Despodova, ali je on iz okreta šutirao preko gola.

25. minut - Dva vezana kornera izvela je naša selekcija, oba puta je Sergej Milinković Savić pokušao da zapreti, ali bez uspeha.

20. minut - Još jedan brz napad "orlova", Živković je povukao kontru, proigrao Lukića po desnoj strani, ali su u poslednjem momentu protivnički igrači ponovo sprečili opasnost.

18. minut - Srbija strpljivo gradi napade, ima veći posed, konstantno se igra na polovini domaćeg tima, ali nikako ta lopta da dođe do Joveljića.

Foto: Starsportphoto

13. minut - Sergej je s leve strane pokušao da proigra Tadića u kaznenom prostoru, biće to samo novi korner za "orlove".

7. minut - Odlično je Andrija Živković primio dugu loptu, prevario čuvara i prošao po desnoj strani, ali je njegov centaršut skrenuo jedan defanzivac domaćih. Golman Đulgerov bio je na mestu. Uzvratili su Bugari brzim napadom, ali bez većih problema za Vanju Milinković Savića.

5. minut - Prva šansa za Srbiju. Centrirao je Dušan Tadić iz kornera s desne strane, lopta je prohujala kroz peterac, ali niko nije uspeo da je zakači i pošalje ka golu.

Foto: Starsportphoto

 

20.45 - Počela je utakmica u Razgradu.

20.28 - Pored duela "orlova" sa Bugarskom, u grupi G se večeras igra i meč između Mađarske i Litvanije, dok je u ovoj rundi Crna Gora slobodna. Nastavak kvalifikacija zakazan je za septembar, a sastaće se: Litvanija - Crna Gora i Srbija - Mađarska (7. septembar), kao i Crna Gora - Bugarska i Litvanija - Srbija (10. septembar).

20.15 - Verovali ili ne, naša reprezentacija ima šansu da prvi put još od 2000. ostvari tri uzastopne pobede u kvalifikacijama za EP. Pre 23 godine smo dobili Republiku Irsku i Maltu dva puta zaredom.

Foto: Starsportphoto

 

20.07 - Mladen Krstajić, selektor Bugarske:
- Srbija ima najbolji tim u grupi, sa odličnim pojedincima, taktički su jaki... Znamo da imaju i mane, pokušaćemo da ih iskoristimo. Nadam se da možemo da suprotstavimo, a videćemo za koliko će to biti dovoljno. Podmladili smo ekipu, ali nemamo dovoljno igrača u "ligama petica", osim Ilie Grueva iz Verdera. Imamo kapitena ekstra klase Kirila Despodova, ostali su mlađi, imaju potencijala, ali ne igraju u svojim klubovima. Bolje od ovoga nemamo.

20.00 - Dragan Stojković, selektor Srbije:
- U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad. Nema potcenjivanja nikakvog, naprotiv, imamo respekt prema dommaćinu. Ima vrlo mladu ekipu, željnu dokazivanja i mi moramo da budemo obazrivi. Sa punim respektom ćemo se ponašati. I pre nego što su krenule kvalifikacije rekli smo da će svaka utakmica za nas biti finale. Meč sa Bugarskom je finale broj tri, prva dva smo rešili u našu korist. Želimo da nastavimo u tom ritmu, na terenu će se videti šta su prednosti, a šta mane. Mi pokušavamo da naš stil bude taj koji je dominantan i koji će nam donesti prednost.

19.45 - Dobrodošli na naš blog povodom utakmice između Bugarske i Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija