• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2023

06:30

LEGIJA STRANACA ČEKA VOJVODINU NA KIPRU! Sa Pinto i APOEL prva prepreka Lala u kvalifikacijama!

Starsportphoto

Fudbal

LEGIJA STRANACA ČEKA VOJVODINU NA KIPRU! Sa Pinto i APOEL prva prepreka Lala u kvalifikacijama!

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine imaju težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Imaće Srbija ove sezone najviše učesnika u evropskim takmičenjima, a samim tim šanse da se što više klubova iz Superlige nađe u grupnij fazi su veće. Ipak, jasno je da je pred našim predstavnicima paklen put do jeseni u Evropi, a najteži je pred fudbalerima Vojvodine. 

Novosadski velikan danas je saznao svog prvog rivala na putu ka grupnoj fazi Lige konferencija. Ishod - loš... Vojvodina će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv kiparskog APOEL-a koji je "za dlaku" ostao bez šampionske titule na "Rajskom ostrvu". Daleko od toga da Lale neće imati svoje šanse u dvomeču sa Kipranima, ali je utisak da je četa Radoslava Bataka mogla da prođe i bolje na žrebu u Nionu. 

Radi se u ekipi koju je prethodne sezone predvodio bivši trener Crvene zvezde - Vladan Milojević. Ipak, srpski strateg rešio je da napusti APOEL po isteku ugovora, a na njegovo mesto stigao je Rikardo Sa Pinto. Portugalac je, mora se priznati, poslednjih sezona bio u "slabom" ritmu pa je pitanje u kakvom će stanju Kiprani dočekati dvomeč protiv Vojvodine. Prvi meč zakazan je za 27. jul i igraće se u Nikoziji, dok je revanš sedam dana kasnije u Bačkoj Topoli budući da se Karađorđe renovira. 

Foto: Tanjug/AP

APOEL je ovog leta već bio aktivan na tržištu budući da je u Nikoziju iz SPALA stigao dugogodišnji grčki reprezentativac Janis Fetfacidis koji bi u klubu trebao da zameni El Fardu Bena. Bivši fudbaler Crvene zvezde doživeo je tešku povredu u finišu prethodne sezone i pitanje je da li će se vraćati na teren do kraja kalendarske godine. 

Možda i najveća promena u odnosu na prethodnu sezonu je odlazak Federika Mačede. Nekadašnji napadač Mančester junajteda, koji se pre dve godine dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, vratio se u Ankaraguču nakon isteka jednogodišnje pozajmice. 

Najveću opasnost po gol Vojvodine predstavljaće gruzijski reprezentativac Giorgi Kvilitaja koji je prethodne sezone postigao 11 golova i bio najbolji strelac ekipe. Pratio ga je Brazilac Markinjos sa devet, a Jorgos Efrem, jedan od rethih Kiprana u ekipi, postigao je tek šest. 

APOEL je prava "legija stranaca" i okosnicu ekipe čine igrači sa velikim međunarodnim iskustvom. Ipak, tokom leta bi Kiprani mogli da ostanu bez najboljeg igrača iz prethodne sezone Dalčija. Reprezentativac Gvineje Bisao eksplodirao je pod trenerskom palicom Vladana Milojevića, cena mu je rapidno porasla. Prethodne godine je u domaćem šampionatu odigrao 24 utakmice, a pokriva poziciju zadnjeg veznog. Dalčio je ponikao u Benfici i bio je omladinski reprezentativac Portugala što, priznaćete, nije mala stvar. 

Foto: EPA

Kada govorimo o finansijama čitav sastav APOEL-a, po "Transfermarktu" vredi oko 14.000.000 evra, najskuplji pojedinac je Kvailitaja koji je procenjen na bezmalo dva miliona evropskih novčanica. Sa druge strane, Vojvodina je nešto vrednija, ali je poznato da novac ne igra fudbal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija