• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2023

13:08

Hrvati brane svoje! Fudbalski savez iz komšiluka ne da na Modrića i Lovrena!

Tanjug/AP

Fudbal

Hrvati brane svoje! Fudbalski savez iz komšiluka ne da na Modrića i Lovrena!

Podeli vest

Fudbalski savez Hrvatske stao je u zaštitu svojih zvezda Luka Modrića i Dejan Lovrena, koji su optuženi da su lažno svedočili na suđenju Zdravku Mamiću.

Transferi Luke Modrića i Dejana Lovrena u strane klubove su predmet optužnice protiv Zdravka Mamića, a tužilaštvo je smatralo da dvojica igrača nisu imala pravo na 50 odsto transfernog obeštećenja, već da je na taj način Mamić izvlačio novac iz Dinama. Iz HNS-a (Fudbalskog saveza Srbije), ističu da dvojica fudbalera ne zaslužuju poseban tretman, ali da zaslužuju "pravedan i ravnopravan odnos i pravnu sigurnost".

Foto: Tanjug/AP

 

 

Savez iz našeg komšiluka se oglasio povodom optužnice koje je podiglo tužilaštvo u Osijeku protiv dvojice fudbalera i saopštio da u potpunosti poštuje nezavisnost pravosudnih tela i da od njih očekuje da u svom delovanju budu jednako pravedni kao i prema svim državljanima Hrvatske, bez obzira na ime i prezime.

"Kao osvajači srebrne i bronzane medalje na svetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski fudbal i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren, ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. Međutim, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos i pravnu sigurnost", navodi se u saopštenju HNS-a, prenela je agencija Hina.

Foto: printscreen/mozzartsport

 

 

 

HNS "daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu i bićemo na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih igrača tokom procesa".

Podsetimo, osječko državno tužilaštvo saopštilo je juče da je podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog davanja lažnog iskaza, ne navodeći njihova imena, ali su mediji objavili navode da je reč o Modriću i Lovrenu. Optužnica je podneta pred sudom u Osijeku. Oni su optuženi zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na prvom suđenju Zdravku Mamiću i ostalima za izvlačenje miliona iz fudbalskog kluba Dinamo. Modrić i Lovren su već bili optuženi u tom slučaju, ali su te optužnice odbačene jer je sud smatrao da su preuranjene.

Tokom svedočenja 2017. godine na suđenju Mamiću za korupciju i izvlačenja miliona evra iz Dinama, obojica igrača su, kako tvrdi tužilaštvo, promenila iskaze koje su dali tokom istrage, a Modrić je tvrdio da se ranijeg iskaza ne seća.

Hrvatski mediji podsećaju da je Mamić u tom slučaju osuđen, a da u obrazloženju presude piše da su Lovren i Modrić svojim iskazima išli na ruku njegovoj odbrani. Za lažno iskazivanje može dobiti kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija