• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2023

14:18

Smederevo puca na visoko! "Oklopnici" sve jači, stiglo veliko pojačanje!

printscreen instagram

Fudbal

Smederevo puca na visoko! "Oklopnici" sve jači, stiglo veliko pojačanje!

Podeli vest

Osvajanjem prvog mesta u okviru Srpske lige Zapad u sezoni 2022/23 smederevski klub je ponovo izborio plasman u Prvu ligu Srbije, a iz dana u dan se pojačava sve kvalitetnije.

Ekipa Smedereva 1924 od petka je jača za Miloša Radivojevića (33), univerzalnog defanzivca koji će u narednih godinu dana nositi dres kluba za koji mnogi smatraju da bi trebao da bude deo elitnog fudbalskog ranga.

Momak koji podjednako dobro pokriva poziciju levog beka i levog štopera, nakon što je u minuloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača u Novom Sadu, opredelio se za klub čiji je šef struke Saša Mićović. 

Foto: informer.rs

 

 

Radivojević je u karijeri sa uspehom igrao za Voždovac, Rad, Radnički iz Niša, Hapoel Ironi Kirjat Šmonu (Izrael), Ziru (Azerbejdžan) i Slaven Belupo (Hrvatska).

- Zadovoljstvo mi je što sam došao u klub bogate tradicije i daću sve od sebe da se vrati tamo gde mu je mesto, a to je Superliga srbije. Sportski direktor Predrag Sikimić radi sjajan posao, pomoćni trener Bojan Ostojić mi je bio rival na terenu i izuzetno ga cenim i kao igrača i kao čoveka. Sa šefom Mićovićem nisam imao prilike da sarađujem, ali uzbuđen sam, imam pozitivna očekivanja i jedva čekam da krene prvenstvo - poručio je nekadašnji kapiten Rada Miloš Radivojević.

Foto: printscreen instagram

 

 

Klub koji se od 2001. godine pet godina zaredom takmičio na evropskoj fudbalskoj sceni, tri puta u okviru Intertoto kupa i dva puta u Kupu UEFA želi da se vrati na staze stare slave, ali jasno je da neće Mićović i njegov pomoćnik Bojan Ostojić imati lak zadatak.

Pre Radivojevića, u Smederevo su stigli i Miloš Ožegović iz austrijskog Mauerwerka, Nikola Bujičić iz Borca, Uroš Vesić iz Trajala i Aleksa Jovanović iz Zemuna. 

Najveći uspeh u nacionalnom šampionatu ostvaren je u sezoni 2001/02 koju su Smederevci završili na trećem mestu prvenstvene tabele, dok je u Kupu SR Jugoslavije klub te sezone stigao do finala u kome je uspešnija bila ekipa Crvene zvezde. Već naredne sezone Smederevci su se revanširali crveno-belima, takođe u velikom finalu, i tako stigli do prvog trofeja u dugoj istoriji.

Klub bogte tradicije je na kraju sezone 2007/08 nakon baraža ispao u niži rang, da bi se kao drugoplasirani tim već naredne sezone vratio u elitni rang. Ponovna selidba u drugi po snazi rang takmičenja usledila je nakon sezone 2012/13, a već na kraju naredne usledila je i selidba u Srpsku ligu Zapad. Povratak u Prvu ligu Srbije izborili su na kraju 2018/19, nakon pet godina, osvajanjem prvog mesta u Srpskoj ligi Zapad. Već nakon jedne sezone vratili su se u treći rang takmičenja kao poslednjeplasirani tim, gde su se zadržali tri godine, da bi sada ponovo obezbedili Prvu ligu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija