• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

12:12

Ljudi, da li je realno?! Mbapeova noga vredi više od cele Superlige Srbije!

shutterstock/Informer

Fudbal

Ljudi, da li je realno?! Mbapeova noga vredi više od cele Superlige Srbije!

Podeli vest

Poslednjih godina igrači u našem prvenstvu su plaćeniji nego ikada, ali otkako su se u fudbal umešali Arapi, mnogi su se osetili kao da igraju "za kikiriki".

Obasipaju Saudijci najbolje fudbalere stotinama miliona evra, pa su doveli do toga, da u poređenju s novcem koji oni nude, sada igrači u našoj, ali i mnogim drugim zemljama rade za siću!

Podatak da je Al Hilal spreman da iskešira čak milijardu evra za fenomenalnog Kilijana Mbapea (24) zvuči nestvarno. Informacija koja je do skoro spadala u domen naučne fantastike učinila je da se i najplaćeniji sportisti na planeti osete kao sirotinja.

Od pomenute vrtoglave cifre, 300 miliona dobio bi njegov sadašnji klub PSŽ, koji je oberučke prihvatio ovaj iznos na ime obeštećenja. Francuz bi u tom slučaju zaradio 700 miliona evra za samo godinu dana u klubu iz Rijada.

Foto: Reuters

 

Zbog toga su se prethodnih dana bogatoj zemlji na Bliskom istoku nudile i NBA zvezde Lebron Džejms, Janis Adetokumbo, Demijan Lilard i ostali, a mi smo sada uporedili platu sjajnog ofanzivca sa vrednošću svih igrača Superlige Srbije i tako došli do frapantnog podatka.

Naime, u našem elitnom rangu nastupaju igrači koji svi zajedno vrede "samo" 248 miliona evra.

Foto: printscreen

 

 

Dakle, kada bi napravili paralelu došli bi do poražavajuće činjenice da momci u Superligi, kada se sve sabere, imaju tržišnu vrednost kao "jedna noga" Kilijana Mbapea.

Po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", nasjkuplji igrač u Srbiji je definitivno fudbbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić (29), koji je procenjen na devet miliona evra.

Foto: printscreen

 

Najvredniji tim ima aktuelni srpski šampion. Puleni Baraka Bahara procenjeni su na 67,53 miliona evra, dok njegov kolega na klupi Partizana, Igor Duljaj, može da se pohvali ekipom koja vredi 40,13 miliona.

Verovali ili ne, ukoliko francuski as ovog leta prihvati ponudu Al Hilala zaradiće više od 15 najplaćenijih NBA igrača zajedno, a među njima su Stef Kari, Džoel Embid, Kevin Durent, Lebron Džejms, Nikola Jokić i mnogi drugi.

Zato nije ni čudo što mnogi fudbaleri hrle u Arabiju, mada i dalje ima onih koji odolevaju ovom izazovu. Među onima kojima je ipak sportski motiv na prvom mestu su treneri Žoze Murinjo, Masimilijano Alegri, Marko Silva, kao i igrači Robert Levandovski, Luka Modrić, Hju Ming Son, Romelu Lukaku... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17