• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2023

18:05

KRAJ: Apoel savladao Vojvodinu, Novosađani imaju aktivan rezultat pred revanš

Starsportphoto

Fudbal

KRAJ: Apoel savladao Vojvodinu, Novosađani imaju aktivan rezultat pred revanš

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine gostuju Apoelu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sve je spremno za početak nove sezone, a priliku da prvi brani čast srpskih klubova u Evropi pripala je Vojvodini. Četa Radoslava Bataka danas gostuje Apoelu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija i jasno je da Novosađane očekuje težak zadatak. 

Ipak, situacija u klubu iz Nikozije nije sjajna budući da je tokom leta došlo do rokade na klupi, a umesto Vladana Milojevića ekipu je preuzeo Rikardo Sa Pinto. 

APOEL - VOJVODINA  2:1 (1:0)

Strelci: Kvilitaja 32, Dvali 64 - Zukić 56
GSP Stadion, Nikozija (Kipar)   Sudija: Den Robertson, Škotska 

APOEL: Belec - Sušić, Krespo, Dvali - Kostadinov (Petrović od 83.), Sarfo (Viljafanez od 73). - Gomes (Gavriel od 73.), Fetosidis, Čabake - Eduardo (Markinjos od 73.), Kvitilija (Tomane od 86.).
Trener: Rikardo Sa Pinto

Vojvodina: Carević - Lazarević (Jelučić od 46.), Crnomarković, Traore, Antonijević (Miletić od 84.) - Zukić (Busnić od 78.), Nikolić (Radulović od 58.), Milosavljević - Čumić, Barajev, Vukčević (Vukić od 46.). 
Trener: Radoslav Batak

Žuti kartoni: Krespo 53 (Apoel) - Ivan Vukčević 45, Traore 66, Čumić 94 (Vojvodina).

UŽIVO:

Drugo poluvreme:  

KRAJ

94. minut - Još jedna sporna odluka škotskog arbitra, fauliran je Crnomarković, ali je Robertson svirao faul za Apoel, a potom zbog prigovora pokazao žuti karton Čumiću. 

90. minut - Igraće se još šest minuta na GSP stadionu u Nikoziji odlučio je Den Robertson. 

86. minut - Dvostruka izmena Rikarda Sa Pinta, Kvilitaju i Kostadinova menjaju Tomane, bivši fudbaler Crvene zvezde, i Radosav Petrović, nekadašnji reprezentativac Srbije. 

84. minut - Prinudna promena u taboru Vojvodine, Antonijević mora van igre zbog povrede, na terenu je Miletić. Sve manje vremena za Novosađane da dođu do povoljnog rezultata u Nikoziji. 

81. minut - Dobar pokušaj Iva Barajea, ubacio je Senegalac loptu na drugu stativu, kasni tamo Čumić, ali do nje stiže Andrija Radulović. Fauliran je fudbaler Vojvodine, ipak, ponovo se glavni arbitar nije oglasio...

78. minut - Nova izmena Bataka, na terenu je Busnić umesto strelca jedinog gola - Zukića. Apoel se sjajno branu poslednjih desetak minuta, teško Vojvodina dolazi do prilike da ugrozi gol Beleca. 

72. minut - Snažan udarac Čumića, ali je dobro reagovao Belec, biće korner za Vojvodinu. 

68. minut - Dobar odgovor Vojvodine, ali nedovoljan... Radulović je poslao centaršut u srce kaznenog prostora, Čumić je gađao glavom preko gola. Problem je što se kapiten Vojvodine nakon skoka žali na povredu lista, ostaje 2:1!

64. minut - Au... Velika greška Lazara Carevića, "zaplivao" je golman Vojvodine, lopta je otišla stigla na drugu stativu do Dvalija koji pogađa praznu mrežu... Apoel ponovo vodi - 2:1!

63. minut - Preuzeo je Apoel incijativu nakon izjednačenja, imao je Kvilitaja veliku šansu pred golom Vojvodine, tražili su Novosađani faul u napadu, od svega samo korner za domaćina. 

59. minut - Treća izmena za Bataka, umesto Uroša Nikolića na terenu je Andrija Radulović. 

Foto: Starsportphoto

 

56. minut - GOOOOOOOOOOL! Ovo je trebalo Vojvodini! Sjajno se Traore izborio za loptu nakon kornera, proigrao Čumića koji je prefektnim pasom na drugoj stativi pronašao Dejana Zukića za 1:1!

52. minut - Još jednom je kapitulirala odbrana Vojvodine, ali je Lazar Carević uspeo da sačuva svoju mrežu. Crnogorac je jedini raspoložen večeras u Nikoziji...

48. minut - Prvi dodir sa loptom za Vukića i odmah prilika, mogla je Vojvodina do izjednačenja na startu drugog dela igre, ali loše je reagovao napadač Novosađana, lak posao za Beleca. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, odmah dvostruka izmena za Bataka na terenu su Igor Jeličić i Stefan Vukić uzmesto Lazarevića i Vukčevića. 

Prvo poluvreme:

Gotovo je prvo poluvreme!

45. minut - Žuti karton za Ivana Vukčevića, laktom je napadač Vojvodine udario Sušića tokom borbe za loptu u skoku. Igraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu. 

42. minut - Potpuno je opao ritam utakmice nakon gola Apoela, sada inicijativu ima Vojvodina, ali se Kiprani sjajno brane na svojoj polovini. 

39. minut - Nezgodan duel Lazarevića i Sarfa, morala je da reaguje i medicinska ekipa Vojvodine, na svu sreću, neće Batak morati da pravi izmenu, oporavio se bek srpske ekipe. 

34. minut - Nova šansa pred golom Vojvodine, Fetosidis je prošao po desnoj strani, "tukao" po golu Lazara Carevića, ali je reprezentativac Crne Gore dobro reagovao.

32. minut - Vodi Apoel... Iskoristilo je Kvilitaja neodlučnost Vošine odbrane, lopta je prošla pored Crnomarkovića i Nikolića, a kapiten kiparskog tima to koristi - 1:0!

28. minut - Zbog visoke temperature Den Robertson prekida igru, dobili su fudbaleri oba tima priliku da se "okrepe". 

Foto: Starsportphoto

 

27. minut - Sporan detalj na sredini terena, Georgi Kostadinov zaustavio je sa leđa Nikolu Čumića, stali su čak i fudbaleri Apoela, ali se nije oglasio Den Robertson... Deluje da je Vojvodina oštećena.

25. minut - Nova opasnost pred golom Vojvodine, bio je Crnomarković neoprezan, lopta je stigla do Laše Dvalija, ali defanzivac Apoela šutira daleko preko gola. Imali su Novosađani mnogo sreće u ovoj situaciji... 

22. minut - Ponovo su u duelu bili Čabake i Iv Baraje, deluje da će naredni "sukob" njih dvojice biti sankcionisan budući da vode pravi "rat" na terenu.

18. minut - Uzvraća Vojvodina istom merom, ponovo je Čumić dobio nešto više prostora, poslao loptu u prostor za Ivana Vukčevića, ali je golman domaćih iašao na vreme i presekao pas. Dobro je prošao napadač Lala budući da je nehotice šutnuo Delaca u glavu prilikom borbe za loptu, progledao mu je sudija Robertson kroz prste, ostaje 0:0!

16. minut - Velika šansa pred golom Vojvodine, bio je Kvitilija u sjajnoj poziciji, ali je Lazar Carević uspeo da zaustavi njegov udarac. 

15. minut - Ponovo je Iv Baraj sjajno reagovao na svojoj polovini i oduzeo loptu Čebakeu, povukao je vezista Vojvodine kontranapad, ali ga je na sredini zaustavio Sarfo. Pametan fazul fudbalera Apoela - 0:0!

11. minut - Pritisak na poslednju liniju Vojvodine traje već neko vreme, ne uspevaju Lale da se osolobede, priliku je sada imao Eduardo, ali je Crnomarković na vreme reagovao, ostaje 0:0!

7. minut - Sjajno je Iv Baraj ukrao loptu na sredini terena i uposlio Nikolu Čumića. Kapiten Vojvodine izašao je sam pred golmana Beleca, ali je Dvali uspeo da ga sustinge i spreči siguran gol za Novosađane - 0:0!

5. minut - Haotičan početak utakmice, mnogo prekida na sredini terena, Vojvodina za sada ne uspeva da nametne svoj ritam. 

1. minut - Utakmica je počela! Odmah korner za Apoel, ali faul u napadu pravi Dvali. 

18:36 - Izuzetno toplo je u Nikoziji trenutno, temperatura iznosi 33 stepena... Dakle, uslovi nisu savršeni. 

18:16 - Odlučio se Batak za očekivanu startnu postavu. Na klupi su golman Toroman, Bjeković, Tanjga, Vukić, Ivanović, Miletić, Jeličić, Jovanović, Busnić, Bukinac i Andrija Radulović. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Apoela i Vojvodine. Sve detalje sa stadiona "GSP" u Nikoziji možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija