• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

12:32

Mlada fudbalerka Kolumbije kolabirala na treningu! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

Mlada fudbalerka Kolumbije kolabirala na treningu! (VIDEO)

Podeli vest

Supertalentovana Linda Kaisedo (18) srušila se na terenu, dok se njena reprezentacija spremala za predstojeći duel sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu.

Zabrinuli su se svi u taboru ženske fudbalske selekcije Kolumbije kada se jedna od njihovih najboljih igračica onesvestila tokom treninga u Sidneju. Mlada Linda Kaisedo je trčala deonice i u jednom momentu se iznenada uhvatila za grudni koš, što je bio znak da se ne oseća dobro, posle čega je samo pala na travu.

Svetski mediji prenose da je tinejdžerka bila bez svesti najmanje 90 sekundi. Odmah su joj u pomoć pritrčale saigračice, ali i lekarski tim, koji joj je i pružio prvu pomoć.

Fudbalerka Kolumbije je hitno prevežena u bolnicu, gde su joj urađene detaljne analize i ubrzo je puštena. Ipak, njen dalji nastup na Mundijalu je sada pod velikim znakom pitanja.

Portparol stručnog štaba južnoameričke selekcije objasnio je da su glavni razlozi kolapsa buduće velike zvezde umor i stres.

- Ono što se dogodilo je samo simptom stresa i velikog fizičkog, ali i psihičkog napora, koje iziskuje takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo. Linda se vratila u normalu, oseća se dobro i lekari prate njeno stanje - rekao je portparol reprezentacije Kolumbije.

Inače, Linda Kaisedo je prošla kroz ozbiljne zdravstvene probleme u prošlosti, zbog čega joj je i karijera bila pod velikim znakom pitanja. Kada je imala samo 15 godina dijagnostikovan joj je tumor jajnika. 

Foto: Reuters

 

Operisana je, a potom je šest meseci išla na hemioterapije. Uspela je da pobedi opaku bolest, vratila se na teren, a početkom 2023. potpisala je i višegodišnji ugovor sa Real Madridom.

- U vreme nisam razmišljala o tome da ću ikada ponovo moći da istrčim na teren i igram fudbal. Mentalno, to je bio najteži momenat u mom životu. Saznanje da sam bolesna, operacija, bolnica, proces lečenja i terapija... Imala sam veliku podršku porodice i uspela sam da se oporavim i pobedim. To me nateralo i da odrastem pre vremena. Zahvalna sam Bogu što sam se vratila i što sada mogu da igram za svoju zemlju - poručila je Linda nedavno.

Inače, ona igra na poziciji napadača, a nedavno je ušla i u istoriju ženskog fudbala, pošto je nastupala na tri Svetska prvenstva - kadetskom, omladinskom i sada seniorskom. Na debiju protiv Južne Koreje postigla je i gol u pobedi svog tima od 2:0.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija