• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2023

16:22

Bajern ne odustaje! U London stiže nova ponuda za Kejna

Tanjug

Fudbal

Bajern ne odustaje! U London stiže nova ponuda za Kejna

Podeli vest

Tandem direktora iz Bajerna otišao put Londona da dostavi treću ponudu za Harija Kejna.

Odavno u fudbalskom svetu važi pravilo "Kada Bajern nešto želi to i dobije"... Već neko vreme Bavaraci pokušavaju da ispune još jednu želju i angažuju Harija Kejna, ali su po prvi put naleteli na "tvrđi orah" u vidu Danijela Levija. Prvi čovek Totenhema se više od mesec dana odupire prodaji engleskog reprezentativca, a sada su direktori Bajerna - Jan Kristijan Dresen i Marko Nepe privatnim avionom krenuli put Londona na pregovore sa Levijem. 

Ideja je da Dresen i Nepe lično dostave treću, verovatno poslednju, ponudu za Harija Kejna pošto su prethodne dve od 70.000.000 evra i 80.000.000 evra uz bonuse bile glatko odbijene. Danijel Levi nije odstupao od ideje da za Kejna dobije devetocifreno obeštećenje za najboljeg igrača Totenhema, a radi se o svoti od 100.000.000 funti, što je negde oko 116.000.000 evra. 

Ipak, nadaju se čelnici Bajerna da će Levi biti zadovoljan i sa 100.000.000 evra obeštećenja, ali ne fiksno već kroz bonuse. Ukoliko do transfera dođe u Minhenu će pogaziti svoju dugogodišnju transfer politiku budući da su u prošlosti kritikovali klubove koju su plaćali preko sto miliona evra za pojačanja. 

Foto: EPA

 

Ovoga puta je situacija u Minhenu znatno drugačija. Zbog teranja inata prošle godine oko prodaje Roberta Levandovskog ostali su bez Erlinga Halanda. Angažovan je Sadio Mane, ali se Senegalac nije snašao na Alijanc Areni te će u narednim danima njegov transfer u Al Nasr biti ozvaničen. Greška od pre 12 meseci sada je došla na naplatu budući da je Kejn ušao u poslednju godinu ugovora, a košta će ih vrtoglavih 100.000.000 evra.

Imali su u Minhenu i alternativna rešenja, ali se ispostavilo da su ona još skuplja ili da ne vrede taj novac. Viktor Osimen dugo je bio prvi izbor, ipak, Napolitanci traže ogroman novac, a Dušan Vlahović i Randal Kolo Muani koštali bi oko 70.000.000 evra. Bavarci smatraju da oni ne vrede toliko... 


Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija