• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2023

22:05

Partizan čeka dalek put! Sabah osnovan pre samo pet godina, prepun internacionalaca

Printscreen You Tube

Fudbal

Partizan čeka dalek put! Sabah osnovan pre samo pet godina, prepun internacionalaca

Podeli vest

Fudbaleri Partizana saznali su protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

U pitanju je azerbejdžanski Sabah, koji je u revanšu druge runde bio bolji od letonskog RFS ukupnim rezultatom 4:1.

Klub iz Masazira, grada u blizini prestonice Bakua, potpuna je nepoznanica za većinu fudbalskih poznavalaca, što i ne čudi jer je osnovan pre samo pet godina. Ipak, i pored kratke tradicije, veoma brzo se probio u vrh azerbejdžanskog fudbala.

U premijernoj sezoni zauzeo je peto mesto u Prvoj diviziji, a nakon što četiri tima nisu uspela da izbore promociju, Sabah se plasirao u azerbejdžansku Premijer ligu. Ekipa je svake godine napredovala u prvenstvu, da bi prošle sezone završila kao vicešampion države i izborila debitantsko učešće u Evropi. 

Prema proceni sajta "Transfermarkt" ekipa Sabaha vredi oko 11,2 miliona evra, što je skoro četiri puta manje od Partizana, čija je vrednost procenjena na 39,2 miliona evra.

Foto: Starsportphoto

Očekuje ih dalek put: Fudbaleri Partizana

Zanimljivo, boje Sabaha u dva navrata branio je internacionalac srpskog porekla Marko Dević. Iskusni ofanzivni vezista je 2018. i 2020. godine igrao za azerbejdžansku ekipu.

Inače, Sabah u svom sastavu ima čak 12 internacionalaca, a sa ovih prostora jedino igra Bojan Letić iz Bosne i Hercegovine. On je pre tri sezone nastupao za niški Radnički.

U odbrani su Brazilac Higor Gabrijel, Španac Džon Irazabal, kao i dva Marokanca Sofijana Čaklu i Maruana Hadoudija. Vezni red čine Španac Kristijan Sebaljos, Brazilac Kristijan da Silva, Luksemburžanin Vinsent Til, kao i nemački ofanzivac Džoj Lens-Mikels, koji je i najbolji strelac ekipe u poslednje dve sezone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabah FC (@sabahfc)

 

Udarne igle u napadu su im Nigerijac Emanuel Apeh, odnosno Gruzin Davit Volkovi, kojima se ovog leta priključio Holanđanin Džearl Margarita.

Ekipu sa klupe vodi ruski stručnjak Murad Musaev.

Prvi meč trećeg kola Lige konferencija na programu je 10. avgusta u Azerbejdžanu, a revanš je nedelju dana kasnije u Humskoj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija