• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

17:30

Belić otkrio detalje o bivšem cimeru Rajsu i za koga navija (VIDEO)

Shutterstock/EPA images/starsportphoto

Fudbal

Belić otkrio detalje o bivšem cimeru Rajsu i za koga navija (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaler Partizana pričao o engleskom asu i vremenu provedenom u Vest Hemu.

Poznato je da se Kristijan Belić (22) fudbalski školovao na Ostrvu. Proveo je tri godine u akademiji popularnih "čekićara" i tamo postao blizak prijatelj sa jednim od najskupljih igrača u Premijer ligi - Deklanom Rajsom (24).

Prvotimac crno-belih delio je i sobu sa momkom koji je ovog leta prešao u Arsenal za čak 116,6 miliona evra.

Foto: profimedia

Deklan Rajs plaćen 116 miliona evra

Reprezentativac Gordog Albiona jedan je od najboljih igrača sredine terena na svetu, a defanzivni vezista crno-belih otkrio je neke dosad nepoznate detalje o njemu.

- Bio sam cimer sa Rajsom. On je bio štoper sve dok nije prešao u prvi tim Vest Hema. Bio je stipendista, čak nije imao ni profesionalni ugovor. I onda je samo odjednom podigao nivo igre. Za godinu i po dana je iz U-18 prešao u prvi tim. Njegov primer treba da bude škola za sve mlade momke. Nikad nema odustajanja. Sećam se, sedeli smo mnogo puta i pričali, hteo je da batali fudbal, a evo gde je sada. Okrene se sve brzo, jedna utakmica je dovoljna da se sve promeni - rekao je Belić u Partizanovom podkastu.

Foto: Starsportphoto

Kristijana Belića obožavaju navijači Partizana

Zanimljivo, Rajs je pristao da karijeru nastavi na "Emiratima", iako mu je u srcu potpuno drugi klub iz Londona.

- Deklan je navijač Čelsija, tamo je i počeo karijeru. Bio je u njihovoj akademiji, otpustili su ga, pa je došao u Vest Hem i sad je završio u Arsenalu. Verujem da on potajno i dalje ima želju da jednog dana obuče dres "plavaca", iako to u Engleskoj nije baš kao kod nas kada je ta navijačka pripadnost u pitanju - dodao je Belić.

Petrić mi je mnogo pomogao

Sarađivao je Belić u Humskoj sa trojicom trenera, ali jednog je posebno istakao.

- Petrić je u meni pronašao nešto, usmerio me na pravi način. I kada su se dešavale loše stvari, uvek me podržavao, davao mi je slobodu, znao je kako mogu najviše da doprinesem ekipi. Kod njega sam postao standardan. On je, pre svega, fantastičan čovek. Kad sam dobio crveni karton protiv Slovačkog bio sam slomljen, čak sam i zaplakao, slomio telefon. Gordan me pozvao da u autobusu sednem pored njega. Rekao mi je da je imao saigrača koji je imao isti takav temperament i isto je kao ja u ovim godinama lutao i pravio nepotrebne faulove, ali je imao tu energiju. Uporedio me je sa Gatuzom. Za rođendan mi je poklonio uramljenu sliku, sa meča protiv Čukaričkog kako slavim ono uklizavanje kada sam spasio gol - otkrio je Belić.

Momak koji je svojom borbenošću i zalaganjem brzo osvojio srca navijača Partizana otkriva i kako se osećao na svom prvom večitom derbiju, ali i šta planira da uradi ukoliko "parni valjak" osvoji šampionsku titulu.

- Partizan sam zavoleo pored najstarijeg brata. On i njegov najbolji drug su stalno išli na utakmice. Bio sam klinac i oni su me stalno "palili" da uklizavam po betonu kad igramo fudbal. Napisali mi na glavi mašinicom "PFK". I dan danas mi traže da izađem na teren tako ošišan. To ću uraditi, ako Bog da, kada osvojimo titulu. A, što se tiče derbija, to je poseban osećaj. Kad mi je Gordan Petrić rekao da ću biti u startnoj postavi odsekao sam se, bukvalno. Prvih deset minuta nisam osećao noge. Pun stadion, sjajna atmosfera, najveći meč srpskog fudbala... Ceo život treniraš zbog toga - naglasio je Belić.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija