• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

11:41

Strahinja Pavlović otvoreno o Partizanu, "orlovima", Salcburgu...

Starsportphoto

Fudbal

Strahinja Pavlović otvoreno o Partizanu, "orlovima", Salcburgu...

Podeli vest

Srpski fudbaler otkrio i ko mu je omiljeni saigrač, a ko najteži protivnik.

Uspeo je Strahinja Pavlović (22) za kratko vreme da postane nezamenljiv u poslednjoj liniji Salcburga, a već u prvoj sezoni slavio je i osvajanje šampionske titule.

Naš reprezentativac je u razgovoru za portal "worldfootballindex" sumirao ono što je prošao kroz klupsku karijeru, dotakao se i državnog tima, ali otkrio i neke zanimljive detalje.

- Presrećan sam što sam već tokom prve godine u Austriji uspeo da osvojim titulu sa Salcburgom. Bila je to teška sezona, sa mnogo prepreka, ali sam ponosan što smo pokazali da smo tim. Fudbal se i igra za trofeje, to je uvek cilj. Pritom smo obezbedili i direktno učešće u Ligi šampiona, tako da se baš radujem tome i jedva čekam utakmice u elitnom takmičenju - rekao je Pavlović.

Foto: EPA Images

Pavlović jedva čeka mečeve u Ligi šampiona

Mladi defanzivac se potpuno afirmisao u dresu Partizana, gde je dobio šansu još kao tinejdžer. Odigrao je 57 utakmica, dao dva gola i upisao tri asistencije, a potom ostvario i milionski transfer u Monako.

- To je bio neverovatan period za mene. Imao sam samo 17 godina kada sam prebačen u prvi tim, a osvajanje Kupa Srbije za mene je bio predivan momenat, pogotovo jer sam bio izuzetno mlad. To mi je definitivno jedan od najlepših momenata u karijeri. I dan-danas sam u kontaktu sa mnogim saigračima i ljudima iz kluba, pratim svaku utakmicu crno-belih kad god sam u mogućnosti. Uvek navijam za moj Partizan - naglasio je Pavlović.

Međutim, kada se leta 2020. godine za deset miliona evra preselio u Francusku, nije ni slutio da će mu se desiti nešto potpuno suprotno od onoga u Humskoj.

- Velika škola za mene. To mi je bio prvi odlazak u inostranstvo, bio sam klinac i iskreno nisam ni pomišljao da to možda neće ići baš kako treba. Igrao sam jako malo tamo i upravo zbog toga sam i išao na pozajmice. Međutim, nemam loše uspomene vezane za Monako zbog toga što nisam dobio pravu šansu. Naprotiv, period tamo mi je omogućio da sazrim kao čovek i igrač, jer sam uvideo šta sve moram da promenim u uradim kako bih mogao da igram na najvišem nivou - objasnio je Pavlović.

Snažni štoper imao je priliku i da učestvuje na Svetskom prvenstvu sa nacionalnim timom. Iako boravak u Kataru prošle godine neće pamtiti baš po dobrom, jedan momenat je posebno izdvojio. 

- Najdraža uspomena iz reprezentacije mi je onaj meč protiv Portugala u Lisabonu, kada smo pobedili i golom u 91. minutu obezbedili direktan plasman na Mundijal. Taj trenutak je bio neverovatan, zauvek ću ga pamtiti. I samo učešće na SP je bilo značajno iskustvo za mene. Ostaje žal što kao ekipa nismo ostvarili bolji učinak na turniru - dodao je Pavlović.

Foto: Starsportphoto

Pavloviću je najteži rival bio Bernardo Silva

Na kraju je Strahinja otkrio i ko mu je omiljeni saigrač, ali i kog protivničkog igrača mu je bilo najteže dosad da čuva na terenu.

- Kapiten reprezentacije Dušan Tadić mi je bez premca. Neverovatno je kako on čita igru i šta sve može da uradi na terenu. Ima sjajnu karijeru iza sebe, iako je u zrelim godinama i dalje igra na vrhunskom nivou. Što se tiče rivala, najteži mi je bilo protiv Bernarda Silve. Igrao sam protiv njega na toj utakmici u Lisabonu. Fantastičan je, baš mi je bilo teško da ga čuvam - zaključio je Pavlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija