• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

07:07

Mesimanija ne prestaje! Mađioničar ponovo očarao svet! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

Mesimanija ne prestaje! Mađioničar ponovo očarao svet! (VIDEO)

Podeli vest

Lionel Mesi je predvodio Argentinu u Buenos Ajresu protiv Ekvadora u kvalifikacijama za Mundijal 2026 godine, a svetski prvak je slavio pogotkom kapitena, koji je bio i jedini strelac (1:0).

Slavili su Argentici protiv Ekvadoraca, najviše zahvaljujući magiji fenomenalnog Mesija.

Prelep pogodak iz slobodnog udarca u 78. minutu bio je dovoljan da vladari sveta savladaju rivala i na najbolji način otvore ovogodišnje kvalifikacije.

Golman Ernan Galindez je urnisao "gaučose", branio je i nemoguće, a kada je Lionel Mesi stao pored lopte i opalio po njoj, mogao sve samo pogledom da isprati.

 

 

 

 

Predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Klaudio Tapija čvrsto veruje da će Mesi biti deo tima za tri godine na šampionatu koji će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku.

- Mogu da zamislim Mesija u timu i voleo bih da ga vidim tu. Ovako spreman kao što je sada, može lagano da igra 2026. godine. Na Mundijalu može da igra na poziciji koju god želi, jer on može sve da igra. Na kraju, sve zavisi samo od njegove želje, ali bez ikakve dileme, voleo bih da bude deo reprezentacije na sledećem prvenstvu sveta. Ključna stvar je da bude srećan, a on to jeste u državnom timu. Vidi se na svakoj utakmici, svakom treningu - poručuje Tapija.

Mesi je sa Argentinom osvojio Mundijal u Kataru, a ukoliko bi igrao 2026. tada bi imao 39 godina.

Podsećamo, Mundijal je proširen sa 32 na 48 selekcija. To znači da će ubuduće Evropa da daje 16 sigurnih učesnika, Afrika devet, Azija osam, Južna Amerika i Severna Amerika po šest (tri su već zauzeli domaćini), a Okeanija jednog. Još dva tima odrediće se kroz interkontinentalni baraž, u kojem će učestvovati dve ekipe iz Severne Amerike i po jedna iz Okeanije, Azije, Afrike i Južne Amerike. Ukupno se 208 reprezentacija takmiči za 45 viza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija