• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

16:25

Ustaše, dokle više? Uefa pokrenula postupak protiv Hrvatske! Sevnule "šahovnice"!

reuters

Fudbal

Ustaše, dokle više? Uefa pokrenula postupak protiv Hrvatske! Sevnule "šahovnice"!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog rasizma i diskriminacije na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv selekcije Letonije, koja je odigrana osmog septembra u Rijeci.

- Posmatrač organizacije FARE podneo je izveštaj delegatu utakmice u kojem je naveo da je u sektoru sa hrvatskim navijačima primećen pojedinac, koji je nekoliko puta istakao zastavu sa ustaškim obeležjima. UEFA je zbog tog incidenta pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a - saopštio je danas HNS.

HNS podseća da je ovaj Savez pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na finalnom turniru Lige nacija. U saopštenju se dodaje da bi nova disciplinska mera potencijalno mogla da aktivira kaznu od jednog meča bez prisustva navijača.

Foto: Reuters

 

Hrvatska će naredni meč u kvalifikacijama za EP 2024. odigrati 12. oktobra u Osijeku protiv Turske.

- Služba obezbeđenja primetila je krajem prvog poluvremena meča sa Letonijom dve osobe koje drže nedozvoljenu zastavu, izdvojila ih i predala policijskim službenicima, kao i navedenu zastavu", navodi se u saopštenju HNS.

Hrvatska je osmog septembra u Rijeci pobedila Letoniju 5:0. Hrvatska se nalazi na prvom mestu na tabeli Grupe D kvalifikacija za EP 2024. sa 10 bodova.

- Nažalost, tri pojedinca bila su dovoljna da pokvare predivnu sliku sa Rujevice gde su naši navijači bili besprekorni, što je vidljivo u izveštaju koji nije imao zamerke na ponašanje navijača - izjavio je danas Jurica Jurjević, koji je zadužen za bezbednost u HNS i dodao:

- Učinićemo sve da u ovom postupku uverimo UEFU da zbog ponašanja trojice pojedinaca ne bi trebalo da budu kažnjeni sve navijače i našu reprezentaciju. Hrvatska država će odgovarajuće da procesuira slučaj i da pošalje snažnu poruku da je takvo ponašanje i veličanje ustaškog pokreta u modernoj Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo i strogo kažnjivo - dodao je Jurjević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
damon

pre 7 meseci

To je HRVATSKA zastava, oduvijek bila, jeste i biti če. I što se prije naviknete na to, biče vam lakše. Jer i Hrvatsku i Hrvatsku zastavu MORAT čete prihvatiti. Što prije to bolje za vas. Ako imate problem s time, to je VAŠ problem. A nas vjerujte nam, vaši problemi NIMALO ne zanimaju. Kao ni vaša zastava, kao ni vi. Neznam zašto vas toliko zanima naša. Da ne trkeljate o nama non stop, mi bi jedva i znali da postojite-Toliko nas zanimate. Isto koliko nas zanima i Kazakstan ili Etiopija. Ni mrvicu više od toga.

Drago Bogdanivic

pre 7 meseci

Kockasti nije nitko protiv hrvatske zastave ali je pritiv ustaske jer su oni voke pibili preko 500.000 ljudi koji su bili drzavaljani Hrvatske. A sto se tice tko koga prati onda cirsj Vecernji list, Jutarnji list, Index hr. itd pa ces kockasti mozda nesto naucuti i shvatiti gdje postoji mrznja i zavist. Hrvatski nsrod naxalost u vecini boluje od mrznja prema srpskom nsridu i drzavi Srbiji, a ti si cudti primjer sto se dobro vifi iz tvog komentara. Nazalist niti tebe niti hrvstskoh naciji nema pomici. Tone i tone u zlu i mrznji.

Vidi GLUPANE

pre 7 meseci

Dakle NE KORISTI VELIKA SLOVA, sem za prvu reč u rečenici, za vlastito ime i za ukazivanje poštovanja (mislim da ova količina velikih slova u ovim fekalijama koje si nasrao, nema veze sa poštovanjem). Dakle, shvati, zabole nas i za vas i za vašu zastavu, i za vašu izmišljenu domovinu, i za vašu jadnu podaničku državu .... ma zabole nas polni organ za sve što na bilo koji način ima veze sa vama. A profesionalno novinarstvo i obaveza informisanja nalažu da se pojavi i po koja glupavo vest o vama paćenicima. Eh da, lepo je znati da čitaš srpske elektronske novine ....

Ratko

pre 7 meseci

SVI SU ONI KAO TA TRI ........JER DA NISU NE BI 9IM DOZVOLILI DA SIRE USTASKE ZASTAVE .......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija