• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

16:53

UEFA kaznila Rumune zbog Srba, optužili ih za rasizam!

profimedia

Fudbal

UEFA kaznila Rumune zbog Srba, optužili ih za rasizam!

Podeli vest

Razvijanjem transparenta "Kosovo je Srbija" na meču sa selekcijom takozvanog Kosova 13. septembra uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, fudbalska reprezentacija Rumunije kažnjena je od strane Međunarodne fudbalske unije (UEFA).

Odlukom UEFA-e, Rumunija će naredni meč, na kojem će im protivnik biti Andora, igrati pred praznim tribinama zbog "ispada" njihovih pristalica na utakmici protiv nepriznate, lažne države Kosovo.

Podsećamo, do "incidenta" je došlo tokom kvalifikacionog meča za evropsko prvenstvo iduće godine, kada su navijači Rumunije skandirali i razvili transparent sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Vest je preneo čuveni rumunski novinar, Emanuel Rosu.

Zbog ove podrške Srbiji i srpskom narodu, fudbalski savez "komšija" je odmah sankcionisan od strane UEFA i optužen je za raspirivanje rasne i verske netrepeljivosti(!?).

Pored pomenutog, na meču se mogao videti i natpis "Besarabija je Rumunija", koji je doprineo da se meč u jednom trenutku i prekine posle žalbi gostiju. Na kraju je izmišljena država ipak poražena rezultatom 2:0.

Foto: printscreen Twitter

Jasna poruka navijača Rumunije

Na svu sreću, kazna nije toliko oštra koliko se pretpostavljalo u prvi mah, pošto je opšte poznato koliko je Kosovo "čedo" međunarodnih organizacija i federacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 7 meseci

UEFA MAFIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija