• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2023

20:09

Siti u krizi: Arsenal ga srušio posle osam godina

EPA Images

Fudbal

Siti u krizi: Arsenal ga srušio posle osam godina

Podeli vest

Nešto se dešava sa timom Pepa Gvardiole, pošto je od poslednja četiri meča tri izgubio, a danas mu je meru uzeo Arsenal.

"Tobdžije" su danas na "Emiratima" savladale Mančester siti 1:0 (1:0), a jedini gol na meču dao je Gabrijel Martineli u 86. minutu. Ovo je verovatno za sve blago iznenađšenje, osim možda za tim Mikela Artrete, koji je igrao disciplinovano i do poslednjeg trenutka nije odustajao vrebajući šansu da da gol, a onda ako je moguće i pobedi. 

Od Edersona, preko Fodena, do Holanda, imao je Gvardiola kvalitetne igrače u svim linijama tima. Skoro sve zvezde su mu bile u pogonu, tako da nema izgovor za poraz. Jedini koji je falio bio je zadnji veznio Rodri, a zapamtili su ga dobro navijači Zvezde, jer je on mnogo važan šraf u Gvardiolinoj mašineriji. Pre ovog, Arsenal je u Premijer ligi slavio protiv "građana" 2015. godine. Dakle, punih osam godina su navijači kluba iz istočnog Londona čekali na trijumf nad Gvardiolom. 

Foto: EPA Images

 

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo izglednih prilika ni na jednoj strani, dok je drugo poluvreme bilo značajno sadržajnije. Siti je bio taj koji je sve vreme jurio pobedu, a Arsenal je ipak uspevao bolje da kreira šanse i gađa ka golu Edersona. Na kraju je statistika jasno pokazala da je domačćin bio značajno opasniji, jer je čak sedam puta pretio protivniku, dok su gosti samo jednom gađali ka golu domaćina.

Na kraju - dovoljan je bio jedan precizan udarac Brazilca Martinelija, za ostanak Arsenala na drugom mestu sa 20 bodova, jednako koliko ima i prvoplasirani Totenhem. Siti je treći sa dva boda manje.

Foto: EPA Images

 

Kriza Sitija je mač sa dve oštrice za Crvenu zvezdu, koja im je rival u grupi G Lige šampiona. S jedne strane, valjalo bi da u narednim mečevima u elitnom takmičenju daju što više golova Jang bojsu, kako bi crveno-beli imali što bolju gol razliku u odnosu na Švajcarce. Sa druge strane, Zvezda će Siti dočekati u poslendjem kolu Lige šampiona u Beogradu. Svima na "Marakani" bi značilo da Gvardiolini momci do tada već obezbede prvo mesto u grupi, pa u srpsku prestonicu dođu turistički i ostave prostora izabranicima Baraka Bahara da se bore za bodove. 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija