• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

12:36

Potresno! Izraelac vozio ravno u ruke Hamasu zbog dece i supruge!

EPAIMAGES

Fudbal

Potresno! Izraelac vozio ravno u ruke Hamasu zbog dece i supruge!

Podeli vest

Rafael Kastro, skaut i glavni analitičar fudbalskog kluba M.S. Ašdod, bez obzira na teroriste vratio se na jug Izraela kako bi bio sa suprugom i decom koje nije video 24 sata.

Pred utakmicu je saznao da su mu supruga i deca opkoljeni u Sderotu, gradu u blizini Gaze, tokom napada Hamasa u subotu. Ovaj heroj, otac i suprug, prepričao je najteža 24 sata u životu. Po svaku cenu je želeo da bude sa svojom porodicom, ni teroristi nisu mogli da ga zaustave. 

Rafael Kastro sa suprugom i decom živi u gradu Sderotu koji je u blizi Gaze, a kaže da je stanje u gradu toliko očajno, da ne smeju da izađu zbog terorista, iako im je ponestalo hrane. Posle mnogo peripetija i pakla koji je trajao 24 sata Rafael je uspeo da dođe do svoje porodice, iako je on u trenutku napada Hamasa bio na severu zemlje.

- Ono što se događa u Sderotu nije normalno, gore je nego što je ikada bilo. Traje policijski sat, imam dvoje male dece i ponestalo mi je hrane za bebe. Imamo WhatsApp grupe građana preko kojih možete dobiti pomoć, imamo volontere koji nam donose stvari od stana do stana jer ne smemo da izađemo, internet jedva radi, kao i TV. Molimo se da se nešto promeni,  da se stvari vrate u normalu. Rado bih sada otišao na sever, ali trenutno je nemoguće napustiti kuću - svedoči Kastro, prenosi izraleski portal sports.walla.co.il

 

 

 

On je u subotu bio na severu zamlje u Nof Hagalilu (bivši Nazaret) zbog utakmice, koja je zboga napada Hamasa otkazana. Kada je shvatio šta se dešava želeo je samo da bude sa porodicom.

- U subotu ujutro sam shvatio šta se dešava. Razgovarao sam sa ženim i decom telefonom i čekao autobus za povratak u Ašdod, jer je utakmica otkazana. Kad je autobus stigao, hteo sam odmah da odem u Sderot, ali je bilo jasno da je to nemoguće. Pokušao sam sve da ubedim da to moram da uradim, da su mi i gradu deca i žena, ali su mi odmah rekli da su tamo teroristi i da ne mogu da prođem - ledi krv u venama potresna ispovest Rafaela Kastra.

Bila su to najgora 24 sata u njegovom životu. Ali, ni Hamas nije mogao da ga spreči da bude sa svojom porodicom. 

- Svaki trenutak sam provodio u razgovaru sa suprugom i decom. Nažalost, ni njena porodica nije mogla da bude sa njima jer niko nije seo da izađe iz kuće. Nisam znao kada ću ih videti.

Nije više mogao da čeka, pa je u nedelju seo u automobil i krenuo ka Sderotu. Vozio je ravno u pakao!

- U nedelju sam uzeo automobil, s ciljem da dođem do moje porodice bez obzira na sve. Seo sam u auto i zatvorio oči. Vozio sam odlučan da stignem do supruge i dece. Sreo sam vojnike i policiju i uveravao ih da moram da dođem do moje dece. Na kraju sam posle 24 sata stigao do njih. Sad smo zajedno.

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze su se ubacili na jug Izraela i ispalili hiljade raketa. 
Krvave ulične borbe vide se upravo u gradu Sderot koji se nalazi u blizini Gaze. Militanti Hamasa vozili su se auto-putem i ubijali su sve na koje su naišli - civile, policiju, vojsku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija