• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2023

12:51

Poruka igrača je jasna: Mister je tražio ratnike i dobiće ih

Starsportphoto

Fudbal

Poruka igrača je jasna: Mister je tražio ratnike i dobiće ih

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković Piksi rekao je pre nekoliko dana da mu prvi put otkad je na toj funkciji ne trebaju fudbaleri nego ratnici, a igrači Saša Lukić i Nemanja Gudelj mu obećavaju da će ih dobiti.

"Orlovi" će u subotu od 20.45 časova odmeriti snage sa Mađarskom u Budimpešti u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo. Mnogo im je važno da pobede, jer bi osvojili i tri važna boda, ali se i revanširali Mađarima za poraz u Beogradu (2:1). 

Gudelj ističe da je ekipa zaista u mentalnom smislu sprema za rat na terenu, tako da će ispuniti selektorovu želju.

Foto: AP PHOTO

 

- Mi smo u mentalnom smislu spremni za rat. Kao što je Mister rekao, nadamo se da ćemo na teren izaći kao ratnici. Pun stadion nam je dodatna motivacija. Biće i naših navijača, jedva čekamo tu utakmicu, atmosferu i tri boda. Mađarska ima odliučna tim, spremni smo, dobro treniramo i kao što sam rekao i ranije, znamo šta nas čeka i idemo po ti boda - ocenjuje Gudelj. 

Fudbaler Sevilje može da pokriva poziciju štopera i zadnjeg veznog. Nije mu od preteranog značaja gde će ga selektor staviti, ako izađe na teren naoštren da pobedi. 

- Uvek će biti kritika, ali mi se branimo kao tim. A ne samo četvorica ili petorica igrača pozadi. Bitno je da izađemo kao ratnici, da pokažemo volju i kvalitet će doći do izražaja. Kad je reč o meni lično, nije mi teško da menjam pozicije. Kroz celu karijeru sam više igrao kao zadnji vezni, a u poslednje vreme kao štoper. Do trenera je gde će me staviti i moje je da dam sve od sebe - kaže Gudelj. 

Prvo poluvreme utakmice sa Mađarima u beogradu bilo je pokazatelj kako ne bi trebalo da se igra. Drugo je već model po kojem je moguće i pobediti. 

- U Beogradu nismo bili na našem nivou. Sad treba da uđemo u utakmicu kao u drugo poluvreme u Beogradu. Fudbalski smo bolji od njih, imamo kvalitetan tim, pun igrača koji igraju u velikim klubovima. Važno je da pokažemo volju, a pobeda će doći - zaključuje Gudelj. 

Sa njim je saglasna i Lukić, koji ne ostavlja dilemu da u Mađarsku ide po pobedu. 

Foto: Starsportphoto

 

- Kada smo počeli kvalifikacije, cilj nam je bio da se plasiramo. U situaciji smo da se pitamo i dažemo sve od sebe. Prvu utakmicu nisam bio tu, oni jesu bili bolji, ali ne toliko koliko mi nismo izgledali onako kako je tgrebalo. Drugo poluvreme je bilo bolje i to je je stil igre koji bi trebalo da sledimo. Verujem da će se utakmica lomiti na sredini terena i hoćemo da prevagne na našu stranu. Tri boda su nam cilj, želimo pobedu - kaže Lukić. 

Poslednji put naš državni tim bio je na Evropskom prvenstvu 2000. godine, pa ne čudi što vezista Fulama kaže da bi sad sve dao za plasman.

- Postoji mala doza pritiska. Velika je utakmica, znate koliko nismo bili na Evropskom prvenstvu i sve bih dao da se plasiramo. Znamo koliko je bitna utakmica za nas, koliko će biti i naših navijača, jer je Budimpešta blizu. Jedva čekam da izađemo na teren i pobedimo - ističe Lukić.

Mnogi su očekivali da će Srbija na današnji dan imati više bodova, ali nije išlo glatko. 

- Ako je neko mislio da ćemo bez napora da se plasiramo, grešio je, danas svi igraju fudbal. Utakmice nisu unapred dobijene - jasan je reprezentativac.

Osvrnuo se igrač Fulama i što je nedavno ostao bez klupskog saigrača Aleksandra Mitrovića, koji je prešao u Al Hilal iz Saudijske Arabije. 

- Mitar mi fali u svakom smislu. Kad je Mitar otišao, povredio sam se, verovatno je to psihički uticalo na mene. Nadam se da ću se vratiti što pre, sada se dobro osećam. mitar mi stvarno fali i na terenu i van njega. Moraću što pre da se naviknem bez njega - zaključuje Lukić.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kalkulacije! Evo kako Srbija može na Evropsko prvenstvo!
Fudbal

Kalkulacije! Evo kako Srbija može na Evropsko prvenstvo!

Najbolji fudbalеri Srbije u subotu igraju sa Mađarskom (20.45) meč u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvеnstvo, tri dana kasnije očekuje ih duel sa Crnom Gorom (20.45), dok će poslednju utakmicu odigrati 19. novembra, kada će dočekati Bugarsku.

11.10.2023

09:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija