• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

22:47

Debakl u Zenici ostavio Bosnu i Hercegovinu bez šanse za Evropsko prvenstvo! Slovačka i Holandija na korak od EURA!

Tanjug/AP

Fudbal

Debakl u Zenici ostavio Bosnu i Hercegovinu bez šanse za Evropsko prvenstvo! Slovačka i Holandija na korak od EURA!

Podeli vest

Van Dajk doveo Holandiju na korak od Evropskog prvenstva, Djuriš rešio meč Luksemburga i Slovačke.

Već na poluvremenu bilo je jasno da Bosni i Hercegovini preti debakl protiv Portugala na "Bilinom Polju". Vodili su izabranici Roberta Martineza posle prvih 45 minuta sa 5:0, a do kraja meča golova nije bilo pa je konačan rezultat postavljen još u 41. minutu. 

Jedino što je Bosna i Hercegovina uspela je da popravi bledo izdanje iz prvog poluvremena, stvori nekoliko solidnih prilika pred golom Dioga Koste, ali ne i da matira golmana Porta. 

Ovim porazom četa Sava Miloševića ostala je i bez teoretskih šansi za plasman na Evropsko prvenstvo iako su se mnogi nadali čudu nakon pobede protiv Lihtenštajna u prethodnom kolu. 

Upravo je Lihtenštaj doživeo novi, osmi, poraz u kvalifikacijama pošto su na Islandu pretrpeli težak debakl - 4:0 (2:0). "Ribari" s već do poluvremena rešili pitanje pobednika golovima Sigurdsona i Finbogasona. 

Foto: Tanjug/AP

 

Sigurdson je bio strelac i trećeg gola, a konačan rezultat postavio je Hakon Arnar Haraldson u 63. minutu. 

U istoj grupi direktan okršaj za drugo mesto između Luksemburga i Slovačke pripao je gostima - 0:1 (0:0). Jedini gol na meču postigao je David Djuriš u 77. minutu čime je praktično odveo svoju reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. 

Sličnu borbu, samo mnogo južnije, konkretno u Atini vodili su Grčka i Holandija, a nakon pravog trilera na "Opap Areni" "lale" su golom Virdžila Van Dajka u 91. minutu sudijske nadoknade došle do pobede i na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo - 1:0 (0:0). 

Najbolju šansu na meču imao je Vut Veghorst koji je u 28. minutu promašio penal nakon nespretne reakcije grčke odbrane. Na sreću Holanđana loš udarac napadača Hofenhajma neće ih skupo koštati u Atini pošto je kestenje iz vatre uspeo da izvadi kapiten Van Dajk. 

Foto: Tanjug/AP

 

Grcima je do kraja ciklusa ostala jedna utakmica i to protiv Francuske. Sa druge strane, Holanđani u novembru dočekuju Irsku, a potom ih očekuje duel sa Gibraltarom, dovoljna im je pobeda kako bi osigurali mesto na kontinentalnoj smotri naredne godine. 

Poslednji meč dana odigrali su Gibraltar i Irska, a Ostrvljani su slavili sa 4:0 (2:0). 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija