• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

06:29

Potresne slike obilaze planetu! Navijači plaču i tuguju posle masakra (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

Potresne slike obilaze planetu! Navijači plaču i tuguju posle masakra (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Utakmica između Belgije i Švedske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine prekinuta je početkom drugog poluvremena , jer je terorista naoružan automatskom puškom u Briselu ubio dve i ranio više osoba.

Dvoje švedskih navijača je smrtno stradalo kada je na njih vatru iz kalašnjikova otvorila osoba uz povike “Alahu akbar”. Reč je o islamskom teroristi, pristalici ISIS-a. Bio je obučen u fluorescentni narandžasti prsluk i sa belom kacigom na glavi dovezao na motoru do centra grada, na lokaciju pet kilometara od stadiona i započeo krvavi pir.

 

Foto: profimedia

 

 

Prvo je nasumično pucao po ulici, ljudi su bežali i pokušavali da se sakriju, a onda je ušao u lobi obližnjeg hotela i pucao na jednu osobu koja je ostala da leži na podu, pa je upucao dve osobe dok su izlazile iz taksija. Kako su preneli belgijski mediji žrtve su Šveđani, pošto su ubijeni nosili dres reprezentacije Švedske.

Tokom terorističkog akta je uzvikivao "Alahu akbar", a posle pucnjave je pobegao na motoru, dok policija i dalje traga za njim.  Treća osoba, takođe švedske nacionalnosti, teško je povređena i nalazi se u bolnici, dok vozač taksija nije povređen.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Utakmica između Švedske i Belgije prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 1:1. Kada su čuli šta se desilo, fudbaleri Švedske su u konsultaciji sa domaćinom odbili su da nastave utakmicu. Na stadionu je ostalo 35.000 gledalaca, a svet obilaze potresne slike navijača koji u suzama, šokirani tuguju posle jezivog napada i masakra švedskih navijača. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Tuga, unezvereni pogledi, strah, nikome na stadionu nije bilo lako... Svi su bili u šoku posle napada. Policija nikome na stadionu nije dozvoljavala da napusti objekat iz bezbednosnih razloga, a navijači obe reprezentacije su skandirali "Svi zajedno, svi zajedno", aludirajući da u teškim trenucima treba da se drže kao jedan.

 

 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Pojavio se i video snimak sa lica mesta, a belgijski mediji su ubrzo došli i do video poruke na kojoj je navodno pomenuti napadač. On tvrdi da je "ubio troje Šveđana, da ubija nevernike i da će osvetiti muslimanske živote jer živi i umire za svoju religiju".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija