• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

14:39

Polomićemo ti noge! Vrati 3 miliona evra! Jeziva ispovest Vlahovićevog saigrača

EPA

Fudbal

Polomićemo ti noge! Vrati 3 miliona evra! Jeziva ispovest Vlahovićevog saigrača

Podeli vest

Priča je filmska, ali on je samo dete koje više ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se nalazi. Italijanski portal Tutosport tim rečima piše o mladom fudbaleru Juventusa Nikolu Fađoliju koji se ilegalno kladio, upadao u sve veće dugove, a konačno je pre nekoliko dana suspendovan na sedam meseci iz fudbala.

Italijanski reprezentativac je još i dobro prošao jer je priznao krivicu, pa mu je to uzeto kao olakšavajuća okolnost, a fudbalu će se vratiti u leto sledeće godine.


Novinari Tutosporta imali su priliku da vide Fađolijev iskaz Federalnom tužilaštvu pred saveznim tužiocem Đuzepeom Čineom, zamenikom tužioca Đordom Rikardijem i zamenikom tužioca Lukom Skarpom i iz reči koje su pročitali zaključuju da se "mladi fudbaler nalazio u živom pesku i polako gubi dah".


Kao i svaka "kocarska priča" i ova ima identičan zaplet. Sve je počelo kao razonoda, krenulo se od sitnih uloga, a stiglo se do strepnje za život i telefonske pretnje od ozbiljnih kriminalaca.


- Danas dugujem tri miliona evra! Zvali su me, pretili... Polomićemo ti noge, rekli su mi - skoro plačnim glasom rekao je Fađoli.


Sve je počelo pre nekoliko godina i to u kampu reprezentacije Italije.


- Na početku to radiš jer imaš puno slobodnog vremena, treniraš ujutru i onda igraš da bi savladao dosadu. Prvo sam se kladio na teniske, a zatim i fudbalske događaje. Kladio sam se na neregularne sajtove, sećam se jednog koji se zove Betart i drugog Icebet, a bilo ih je još ali se ne sećam kako su se zvali jer menjali su imena svakog meseca. Kladio sam se na fudbal, tenis i igrao kazino. Počeo sam u leto 2021. kada sam bio pozvan u mladu reprezentaciju Italije - počeo je isposvest Fađoli.

 

Foto: EPA

 

 


Priznao je da ga je navukao saigrač Sandro Tonali.


- Sandro Tonali mi je blizak prijatelj. On mi je tokom tog igranja za reprezentaciju do 21 godine predložio da igram na ilegalnom sajtu. Video sam ga kako igra i pitao ga šta radi, rekao mi je da i ja to mogu da uradim jer nije bilo znakova klađenja. I naterao me da se registrujem preko naloga na dotičnom sajtu. Nisam se pitao da li su ovi sajtovi regularni ili ne, za mene je razlika između legalnog i nelegalnog sajta u tome što na ilegalnom možete da igrate bez plaćanja unapred. Igrate na kredit. Bilo je zabavno, razonoda. Već od januara 2022, kada sam stigao u Torino, bio sam u stresu zbog nagomilanih dugova, a od septembra iste godine sam počeo i sa fudbalom i sa ogromnim sumama da pokušam da se oporavim.


Fudbaler Juventusa i saigrač naših reprezentativaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića posebno je naglasio da njegov klub nema veze sa svime što je radio, odnosno da niko u torinskom velikanu nije ni znao čime se Fađoli bavi.


- U Juventusu su nas odmalena učili da je nama, članovima kluba, zabranjeno da se kladimo i na legalne i na ilegalne utakmice. Međutim, meni je to bila glavna zabava. Kladio sam se na mečeve Serije A, Serije B, čak i na našu treću ligu, kao i na utakmice međunarodnih kupova. Ali nikad se nisam kladio na moj bivši klub Kremoneze ili na Juventus. Bila mi je navika da se kladim na utakmice koje su bile u toku, tzv. lajv klađenje. Jednom prilikom sam se kladio na nerešeno ili na pobedu Milana. Izgubio sam je meč završio dva prema jedan za Torino - istakao je Fađoli.

 

Foto: EPA

 

 

 


Kako to obično biva, kocka ga je sve više uvlačila u dugove, a mladi fudbaler je počeo da čini sve ne bi li se iskobeljao. Baš kao iz živog peska, kao što je konstatovao Tutosport.


- Već sam nagomilao ogroman dug od 250 hiljada evra u septembru 2022. i počeo je pritisak vlasnika ilegalne kladionice da vratim pare. S vremena na vreme, da bih otplatio bar deo dugova, kupovao sam neke vredne satove u zlatari u Milanu. Plaćao sam preko bankovnih računa, da bi novac ostao čist. Ponekad sam satove dostavljao sam, a nekad su oni dolazili u zlataru i preuzimali ih odmah, sami. Ali to nije bilo dovoljno da se vrate dugovanja. U periodu posle septembra 2022. nisam birao na šta se kladim. Nekad sam se kladio na više utakmica u isto vreme. 


Sledeći korak možete i da pretpostavite. Fađoli je počeo da pozajmljuje novac od saigrača i prijatelja, ali je padao u sve veće dugove.


- Da, tražio sam pozajmice da otplatim svoje kockarske dugove. Odlučio sam da tražim novac od prijatelja. Od saigrača sam uzeo 40 hiljada evra, rekavši mu da mi je potreban za kupovinu sata, a da mi je majka blokirala račun. Federiko Gati mi je pozajmio novac koji mu još nisam vratio i koji mi još traži. 

 

Foto: EPA

 

 

 

Sve se to dogodilo u oktobru 2022. godine, ali Gati nije jedini od koga Fađoli uzeo novac. 


- Još jednu pozajmicu mi je dao Radu Dragušin, trenutno registrovan za Đenovu, kao i neki prijatelji iz Pjaćence. Ponovo 40 hiljada evra, takode uplaćenih bankovnim transferom u zlataru gde sam kupio luksuzne satove da ih isporučim menadžerima platforme. 


Navijači Juventusa sigurno se sećaju kiksa protiv Sasuola prošle sezone i kako je Fađoli napustio teren uplakan. Mnogi su tad mislili da je mladom fudbaleru teško pao kiks koji je, između ostalog, koštao "staru damu" borbe za titulu. Međutim, sad je ta scena dobila sasvim drugu konotaciju.


- Prošao sam kroz najgori period između marta i aprila 2023, kada sam bio toliko pod stresom i uplašen da sam tokom utakmice Sasuolo - Juventus napravio tehničku grešku i bio zamenjen (njegova greška doprinela pobedonosnom golu Sasuola). Čim sam napustio teren počeo sam da plačem pred kamerama, razmišljajući o svojim problemima vezanim za kladioničarske dugove. Prestao sam da spavam noću. Što je više vremena prolazilo, dug me je sve više opsedao. Novac koji sam dugovao nastavio je da raste i razmišljao sam o kockanju samo da bih pokušao da se oporavim. Ali dug je sada bio toliko visok da čak i da dobijem opkladu ne bih dobio ništa. 

 

 


Kako je dug rastao tako su i pretnje postojale sve ozbiljnije.


- Dug je na kraju narastao na tri miliona evra. Zvali su me, pretili... Polomićemo ti noge, rekli su mi.


Fađoli posle svega što se dešavalo proteklih meseci, budući da je od letos pod istragom, rešen je da konačno prihvati majčin savet, budući da ga je ona i ranije nagovarala da krene u ustanovu za odvikavanje od kocke.


- Nikada nisam razgovarao o svojim opkladama sa menadžerima i saigračima ili članovima Juventusa, jer nikome nisam verovao. Međutim, sve se otelo kontroli. Majka je jedina pokušavala da me uputi na lečenje i da drži pod kontrolom moje račune. Namera mi je da otplatim sve dugove, odnosno da vratim novac pozajmljen od prijatelja. Sa nelegalnim platformama više nemam ništa, iako neki i dalje pokušavaju da mi uzmu pare, ali već sam im predao mnogo novca. Želim da naglasim da sam prestao da se kladim i da nameravam da nastavim proces lečenja - poručio je Fađoli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija