• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

20.10.2023

07:00

Piksi već zna većinu putnika na EURO!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi već zna većinu putnika na EURO!

Podeli vest

Među 23 igrača, koliko će Dragan Stojković moći da odvede na EP, barem 18 je sigurnih, jer ih selektor poziva konstantno u poslednje dve i po godine.

Naravno, Srbija prethodno mora da se i zvanično kvalifikuje za kontinentalnu smotru, a potrebno joj je da osvoji barem bod protiv Bugarske, 19. novembra u Leskovcu.

Najveće dileme Piksi bi mogao da ima oko trećeg golmana, napadača Luke Jovića, koji trenutno nije u dobroj formi, zatim drugog levog beka uz Filipa Kostića i jednog zadnjeg veznog.

Izbor bi mu bio lakši kad bi mogao da računa na 26 igrača kao na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali na EP ekipa broji tri člana manje.

Foto: Starsportphoto

 

Fudbalski analitičar Ranko Stojić tvrdi da su i 23 igrača više nego dovoljni, ali da je rano govoriti po imenima ko će ići, a ko ne.

- Naravno da su 23 igrača sasvim dovoljna. Kako svima, tako i Srbiji, ne vidim što bismo sad izmišljali toplu vodu. Uostalom, nije to takmičenje u trajanju od tri meseca, nego mesec dana, a za nas najčešće tri ili četiri utakmice. Biće sasvim dovoljno 23 igrača. Međutim, rano je za priču o imenima. Da vidimo ko će biti zdrav, ko će biti u formi, ko će do tada zablistati. Isto sam upozoravao i posle Portugala kad se stvorila euforija pred Mundijal. Na kraju smo imali nekoliko povređenih igrača - objašnjava Stojić.

NAJBLIŽI ODLASKU NA EP

GOLMANI
Vanja Milinković-Savić
Predrag Rajković
Đorđe Petrović

ODBRANA
Nikola Milenković
Miloš Veljković
Strahinja Pavlović
Filip Mladenović
Strahinja Eraković
Srđan Babić

VEZNI RED
Nemanja Gudelj
Saša Lukić
Ivan Ilić
Nemanja Maksimović
Andrija Živković
Nemanja Radonjić
Filip Kostić
Dušan Tadić
Sergej Milinković Savić
Lazar Samardžić
Filip Đuričić

NAPAD
Petar Ratkov
Dušan Vlahović
Aleksandar Mitrović

Kada je reč o odbrani, važno da budu šestorica defanzivaca, dok za golmana Čelsija, Đorđa Petrovića, kod Stojića ne bi imalo mesta.

- Pa dvojica golmana će verovatno biti Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković, a trećeg bih stavio nekog ko je potencijal za budućnost A tima, recimo ko bude standardan u mladoj reprezentaciji. Nisam siguran za Petrovića, nije mi logičan izbor, pitanje je kada će početi da brani u Čelsiju. Baš ne bih o imenima, ali verujem da je važno imati šestoricu štopera ili petoricu i jednog polivalentnog igrača. Neće tu biti previše dilema, samo ako fudbaleri budu u formi - kaže poznati analitičar.

Najveća dilema biće oko centarfora Luke Jovića, koji je u karijeri potpisivao ugovore sa vrhunskim klubovima, ali mu od Reala, preko Fiorentine, pa sada do Milana baš i ne cvetaju ruže.

Foto: Starsportphoto

 

Međutim, Stojić veruje da je ovo njegovo vreme.

- Jović je profil igrača koji je svakoj reprezentaciji potreban, samo kad je fit i kad je mentalno spreman. Ja sam duboko uveren da mu je ovo prilika da se trgne, jer ima pored sebe Žirua, velikog profesionalca, koji i sa 37 godina igra na vrhunskom nivou, vodi računa o svom telu i priprema se za svaku utakmicu. Neko sazri sa 18, neko sa 24, a ovo je konačno vreme da i Luka sazri i uz vrhunskog profesionalca uz sebe i sam to postane - zaključuje Stojić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FSS potvrdio! Sa Bugarskom u Leskovcu, zna se i termin!
Fudbal

FSS potvrdio! Sa Bugarskom u Leskovcu, zna se i termin!

Fudbalski Savez Srbije je danas potvrdio da će se okršaj Orlova i Bugara prema najavama odigrati baš u Leskovcu, na novom stadionu Dubočice kapaciteta preko 8.000 sedećih mesta, kao i da će termin duela biti popodnevni s početkom u 15.00.

19.10.2023

20:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija