• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

13:00

Izbačeni na ulice, spavali na stadionu, nemaju za kafu! Fudbaleri jedva preživljavali

Starsportphoto

Fudbal

Izbačeni na ulice, spavali na stadionu, nemaju za kafu! Fudbaleri jedva preživljavali

Podeli vest

Trener Partizana Igor Duljaj šokirao je javnost nakon pobede crno-belih u Superligi nad Spartakom iz Subotice (3:0) rekavši da njegovi momci nemaju za kirije i deci za mleko, ali ovo nije prvi takav slučaj u srpskom fudbalu.

Od sinoć se u srpskoj javnosti, kada je sport u pitanju, priča samo o rečima sada trenera, a nekada fudbalera kluba iz Humske.

Te reči podsetile su na mnoge ovakve, pa i gore situacije, kada su se fudbaleri borili za svoj klub, ali plate nisu primali.

Upravo je FK Partizan i ranije dospevao u centar pažnje zbog sramote uprave koja nije isplaćivala novac.

U decembru 2012. godine libijski fudbaler Mohamed Zabija, i danas aktivan, izbačen je iz stana!

Foto: Starsportphoto©

Izbačen iz stana: Mohamed Zabija

 

On je svakako trebalo da napusti Beograd i Partizan u kojem se nije naigrao iako je stigao kao velika nada, ali svakako ne na taj način.

Međutim, vlasnik stana se pojavio na vratima sa advokatom i rekao mu da se istog momenta spakuje i izađe jer Partizan nije uplatio pet meseci ni dinara za kiriju!

U isto vreme igrači su vršili pritisak na upravu i pitali gde su plate.

Tadašnji trener Vladimir Vermezović otkrio je da njegovi fudbaleri, koji su tada igrali Ligu Evrope, nisu imali dinara da odu do grada i vide Milano kada su gostovali Interu u grupnoj fazi!

- Isplate nisu redovne. Vidim da su nezadovoljni i da im je to veliko opterećenje. U Milanu nisu imali da odu do grada i eventualno kupe sebi nešto, ostali su u hotelu. Teško im je - rekao je novembra 2012. Vermezović.

Foto: Starsportphoto

Otkrio da su igrači sedeli u hotelu u Milanu: Vladimir Vermezović

 

Ponavljale su se slične situacije često, pa i 2014. kada je u avgutu kapiten Saša Ilić davao sve od sebe da izvuče plate koje u tom momentu nisu dobili od Vasrksa.

Zanimljivo je bilo i u martu 2019. Predsednik Partizana Milorad Vučelić pričao je kako je sve u najboljem redu i da su plate redovne, a onda se javio Valerij Božinov.

Bugarski fudbaler tada već dve godine nije bio u Humskoj, međutim Beograd je njegov drugi dom, u kontaktu je sa mnogima koji su u klubu ili mu bliski i bio je upućen u sve što se dešava.

Božinov je tada stao uz sve zaposlene i otkrio da plate kasne i fudbalerima i spremačicama i domarima!

- Znam da fudbaleri nisu plaćeni i da plate nisu redovne. I tu ne mislim samo na fudbalere, već i na ljude koji rade u klubu, one koji održavaju terene, kuvarice, spremačice... A, svi oni imaju porodice. Tu je srž problema. Kada igrača jednom slažu za novac, pa drugi put, pa treći put, kako od njega da tražiš da da sve od sebe na terenu i da bude profesionalac? - pitao se Božinov pre više od četiri godine.

Nisu ni u Fudbalskom klubu Crvena zvezda uvek cvetale ruže, a posebno je zanimljiv bio oktobar 2013. 

Fudbaleri su se obratili javnosti otvorenim pismom i poručili da nemaju šampone, niti novac za kirije.

"Bez osnovnih uslova za rad smo, počev od loših terena za trening, koji se ne održavaju jer nema para za servis mašina i nabavku goriva, pa do uslova u svlačionici kad često nema sredstava za kupovinu leda ili čak i šampona i sličnih potrepština. Mnogi od nas imaju velikih problema sa standovacima jer ne plaćaju kirije. Određena materijalna dobra koja su pojedini igrači kupovali na kredit im se oduzimaju jer ne plaćaju rate na vreme", poručili su tada fudbaleri.

Dan kasnije, huligani su porazbijali prozore na kolima fudbalera Zvezde i ubacili im šampone.

Godine 2015. tadašnji trener Miodrag Grof Božović se na sebi svojstven način borio sa time što plate kasne.

Bez dlake na jeziku ispričao je javnosti kakva je situacija.

Foto: Starsportphoto

Nije mogao ni kafu na Marakani da popije: Miodrag Božović

 

- Obećali su mi da će sve da bude u redu kada sam dolazio. Čovek se drži za reč, vo za rogove. Ljut sam na upravu, posle ovakvih rezultata... Stranci to teško podnose. Kada neko potpiše ugovor teško im je objasniti da nema para. Oni dolaze iz sređenih zemalja gde plata ne kasni. Nikad nisam radio sa boljim ljudima, iako ne primaju plate atmosfera u svlačionici je odlična. Klub i dalje stoji na nogama, ne znam kako. Juče sam tražio kafu kad sam došao na trening. Međutim, rekli su mi da nema para za kafu - otkrio je Grof.

Nekoliko dana kasnije, u svom stilu cinično je poručio da se popravila situacija.

- Razgovarao sam sa Zvezdanom Terzićem, kako nisam. Doneo nam je kilo kafe! Situacija je odlična, pare nisu problem - rekao je Grof.

Godine 2019. u Zvezdi su takođe kasnile plate kada se čekalo da Al Itihad isplati ratu za transfer Aleksandra Pešića.

Pre tri godine dramatično je bilo u Mačvi iz Šapca. Tadašnji trener Dragan Aničić rekao je da njegovi fudbaleri nemaju krov nad glavom.

- Pre dva dana zbog neplaćenih stanarina neki prvotimci su ostali bez stanova i tražili su da ih smestimo na stadionu. To me je baš ganulo pre svega kao čoveka, a ne kao trenera - rekao je Aničić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija