• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

12:50

Mesi otvorio dušu! Nisam ostvario san, a u Evropu se ne vraćam!

profimedia

Fudbal

Mesi otvorio dušu! Nisam ostvario san, a u Evropu se ne vraćam!

Podeli vest

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Mesi, otkrio je javnosti šta mu je neostvareni san, koliko je srećan u Majamiju i zašto je odbio sve da bi došao u Inter.

"Frans fudbal" je na ceremoniji u Parizu 67. put u istoriji dodelio prestižno priznanje "Zlatna lopta", a po rekordni osmi put ono je pripalo napadaču Intera iz Majamija Lionelu Mesiju.

Nakon nove laskave titule, proslavljeni fudbaler je otvorio dušu u intervjuu za francuski "Lekip" gde je govorio o neispunjenim željama i Barseloni, klubu u kojem je stekao fudbalsko ime.

- Kada sam odlazio 2021. godine, to se dogodilo se iznenada. Moja prva ideja uvek je bila da se vratim kući, da ponovo igram u dresu Barselone, da tamo završim karijeru. O tome sam oduvek sanjao. Ali, nije bilo moguće. Zato sam odlučio da dođem u Inter Majami - rekao je Mesi.

Foto: Tanjug

 

 

Nije krio sjajni Argentinac da je interesovanje za njega bilo ogromno.

Imao sam mnogo ponuda, potpuno različitih. Od Barse, do drugih evropskih klubova, ali i onih iz Saudijske Arabije... Ipak, mi smo odmah izabrali Majami i srećni smo zbog toga, jer se ovde osećamo izuzetno dobro. Uživam u svakom danu provedenom sa porodicom. Možemo mnogo toga da radimo zajedno, mogu da budem svakog trenutka sa suprugom i decom, koja su mi najviše nedostajala. Majami je spektakularan grad, sa sjajnom klimom.

Upitan da li je evropski fudbal zatvorena knjiga, Mesi je rekao:

- Jeste, mislim da je tako. Hvala bogu, imao sam tu sreću da ostvarim fenomenalnu karijeru, osvojio sam sve o čemu sam sanjao u Evropi, gde sam igrao tako dugo. Napravio sam novi korak dolaskom u SAD, pa ne verujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi. Naravno, nedostajaće mi do kraja života igranje u Ligi šampiona ili La Ligi, jer su to utakmice sa posebnim ukusom. Ali, uživam i ovde koliko god mogu, tako da ne osećam frustraciju.

Foto: AP PHOTO

 

 

Otkrio je mesi da još uvek ne zna čime će se baviti nakon što okači kopačke na klin.

Foto: profimedia

 

 

Znam da ćemo se vratiti da živimo u Barseloni. To je naš dom, gde imamo naše navike, prijatelje,  ali iskreno nemam predstavu čime ću se baviti. Nisam o tome ni razmišljao, niti želim. Želim da uživam kao fudbaler u godinama koje su ispred mene, da radim ono što sam oduvek želeo kao dečak. A, kada okončam karijeu, potražiću svoj novi put. Trener? Ne verujem. Ali, sigurno će biti nešto u fudbalu, jer je on ceo moj život - poručio je jedan od najboljih igrača koji je se ikada pojavio na fudbalskim terenima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija